Webmasterpoint
Image default
Rechten

Echtscheidingsrecht Advocaten

Een echtscheiding zorgt helaas vaak voor een hoop problemen. In een toch al erg moeilijke tijd. Er zijn veel zaken die geregeld dienen te worden als jij en je toekomstige ex-partner besluiten om te gaan scheiden. Deze zaken zullen natuurlijk een grote impact op je dagelijkse leven. Het is toch wel erg belangrijk om de echtscheiding in goede banen te leiden en duidelijke afspraken te maken tussen jou en je ex-partner. Escalatie, wat vaak uitmondt in een vechtscheiding, dient voorkomen te worden. Zeker in het geval als jullie samen kinderen hebben. Dit neemt natuurlijk niet weg dat je op moet komen voor je rechten, waardoor er al snel geschillen kunnen ontstaan over bijvoorbeeld de woonruimte, verdeling van bezit, de zorg van de kinderen en alimentatiezaken. Als jullie er samen niet uitkomen, is het verstandig om een mediator of echtscheidingsrecht advocaat te benaderen. Zo zal het proces voor beide duidelijk zijn en kan de scheiding juridisch goed geregeld worden door de advocaat. Komen jullie er wel in goed overleg uit, zonder tussenkomst van een mediator of advocaat, dan is het zelfs mogelijk om snel de scheiding online te regelen. Dit heeft logischerwijs de voorkeur, maar in de praktijk blijkt dit niet altijd van toepassing.

Echtscheidingsrecht advocaat: Juridische hulp bij….

Zoals je kunt nagaan dienen er over een hoop zaken onderhandelt te worden. Dit kan uitmonden in een lang proces van veel verwijten, geschillen en frustratie. Hierbij zijn er een aantal thema’s van een echtscheiding die een rol kunnen spelen. Een kleine opsomming hiervan kunnen zijn, een omgangsregeling, ouderlijk gezag, een echtscheiding met schulden, een eenzijdige echtscheiding, alimentatie, pensioenzaken, verdeling van vermogen, hypotheek vraagstukken en wat als je als ondernemer gaat scheiden? De vorm waarin jullie getrouwd zijn speelt hierin natuurlijk een belangrijke rol. Zijn jullie getrouwd op huwelijkse voorwaarden? Dan zullen er bepaalde bezittingen, aandelen of schulden uitgesloten zijn. Als jullie getrouwd zijn in gemeenschap van goederen. Dienen alle bezittingen en schulden door jullie beide gedeeld te worden. Dit zal betekenen dat er bij een huwelijk op basis van gemeenschap van goederen over een stuk meer zaken onderhandelt dient te worden.

Hoe verloopt doorgaans een echtscheidingsprocedure?

Via een echtscheidingsconvenant, welke door een echtscheidingsadvocaat ingediend dient te worden bij de rechtbank, kan een huwelijk ontbonden worden. De rechter zal deze convenant bekrachtigen middels een uitspraak. Je hebt dus altijd een advocaat nodig om de echtscheiding officieel te maken, ook al gaan jullie zonder problemen scheiden. Helaas is het vaak zo dat het een hoop juridisch gesteggel wordt, zeker als jullie beide een eigen advocaat hebben. De kosten kunnen zodoende aardig oplopen, waardoor het toch echt in ieders belang is om er samen op een positieve manier uit te komen. Wil jij of jullie graag juridische advies, komen jullie er samen niet uit of heb je overige scheiding gerelateerde vragen? Benader dan een mediator of echtscheidingsrecht advocaat voor advies of juridische bijstand.