Grafstenen Voorthuizen

Ook grafstenen in Voorthuizen bevatten grafsteensymbolen. Deze vertellen ons zonder woorden iets over het leven van een uniek persoon. Er zijn veel herinneringen die kunnen worden vastgelegd in symbolen en tekens op een grafsteen. De symbolen, figuren en afbeeldingen zijn echter niet alleen een teken van het verband tussen de nabestaanden en de overledenen, ze verschijnen ook als stijlvolle decoratie. Gesneden in steen of als toepassing van brons, aluminium of roestvrij staal, vertellen ze ons iets over een geliefde. De professionals van Artea Grafmonumenten zullen samen met u bekijken welke mogelijkheden er zijn.

Symbolen voor grafstenen in Voorthuizen

In dit blog wil ik enkele symbolen voor grafstenen in Voorthuizen en hun betekenis wat meer in detail bij u introduceren.

Zon

De zon is het teken van licht in het algemeen – het geeft licht en warmte. Het is de oorspronkelijke bron van al het zintuiglijk waarneembare licht, vandaar het symbool van die oorspronkelijke bron waaruit al het geestelijke licht komt – God zelf. Op een grafsteen staat de zon voor leven, liefde en opstanding.

Duif

De duif is een Christelijk symbool van de ziel en de Heilige Geest en wordt vaak samen met een olijftak vertegenwoordigd. Deze gelijkenis komt uit het Oude Testament, waar de duif een olijftak naar Noah brengt, als teken dat God weer vrede heeft gesloten met de mens. Het is een teken van leven en vrede – zelfs op grafstenen.

Vlinder

De vlinder is de belichaming van transformatie en symboliseert de aspirant-ziel. Na zijn transformatie kan de vlinder zich vrij door de lucht naar de hemel bewegen. Dit maakt het een prachtig grafsteensymbool met veel zeggingskracht.

Hart

Het hart is waarschijnlijk het bekendste liefdessymbool. Of het nu als grafversiering, hartgravure of als symbool in de inscriptie is, het hart is een mooi en expressief symbool voor grafontwerp. Aan de ene kant is dit het internationale teken van liefde, aan de andere kant staat het als metafoor voor het menselijk hart in verband met waarden als vriendelijkheid en liefde.

Sterren

Kijken naar sterren is fascinerend en ontspannend, hun sprankelende schoonheid en helderheid is onvergelijkbaar. Sterren hebben ook een mooie betekenis als gedenksteensymbolen: al duizenden jaren dienen de sterren als wegwijzers – en dat doen ze nog steeds. Of het nu op het land of op volle zee is, deze lichtsignalen wijzen ons de weg in het donker en bieden ons zo bescherming en veiligheid.

Bekijk nu de grafstenen in Voorthuizen op https://arteagrafmonumenten.nl/grafstenen-voorthuizen/.