Webmasterpoint
Image default
Internet

Het juiste internet abonnement voor jou

Opzoek naar een internet abonnement? ga het internet vergelijken van alle providers en je komt er snel genoeg achter welke provider bij jou situatie past. Vergelijk de providers op gebied van snelheid van internet, werking in jou regio, de service en natuurlijk de kosten van het internet abonnement. Het vergelijken van alle providers is heel slim, omdat je dan achteraf geen spijt van je keuze kan hebben.

Doorloop de stappen hieronder en je weet vandaag nog welke provider jij moet hebben.
1. De juiste internetsnelheid voor jou?
Internetsnelheid wordt ook wel bandbreedte genoemd. Het gaat om hoe snel het je via internet dingen kan uploaden en downloaden via je computer of ander apparaat dat verbonden is met het internet. Downloadsnelheid is hoe snel je de bestanden vanaf het internet kan downloaden op jou apparaat. Uploadsnelheid is hoe snel je dingen van jou apparaat kan versturen via het internet.

De internetsnelheid in jou huis wordt uitgedrukt in megabits per seconde. Dit geeft de maximale snelheid aan waarmee u bestanden kunt down- of uploaden.
Hieronder staan een paar voorbeelden van dingen die een bepaalde laadtijd hebben bij een bepaald aantal megabits per seconde. Dit is om je een idee te geven van hoeveel megabits per seconde je thuis nodig hebt.
4Mb/s: YouTube filmpje laden duurt 20 sec. en meerdere films laden duurt 55 uur.
20Mb/s: YouTube filmpje laden duurt 4 sec. en meerdere films laden duurt 11 uur.
60Mb/s: YouTube filmpje duurt 1.3 sec. en meerdere films laden duurt 4 uur.
500Mb/s: YouTube filmpje duurt 0.16 sec. en meerdere films laden duurt 44 min.

Voor een internet abonnement met hogere internetsnelheden betaal je ook meer geld. Je moet dus goed kijken naar hoeveel megabits per seconde er in jou huis nodig zijn. de internetsnelheid die bij jou past, hangt af van wat je er mee wilt doen.

2. Internet vergelijken in jou regio
De regio waarin je woont is wat betreft internetsnelheid ook niet geheel onbelangrijk.
Niet in elke regio zijn de internetsnelheden namelijk hetzelfde. Kijk dus goed naar hoe dat geregeld is in jou regio. Als je dat weet kom je misschien tot de conclusie dat je beter voor een ander type verbinding kan kiezen. Woon je in een stad, dan is er vaak genoeg keus, maar ben je woonachtend op het platteland dan heb je vaak beperkte keuze. Vaak is er glasvezel of een kabelverbinding, dus kan je beter kiezen voor satelliet internet.

3. Voor- en nadelen in jou regio
Elke regio heeft zijn voor- en nadelen. De regio waar jij in woont heeft dat ook, maar kijk dus vooral naar wat wel goed werkt in jou regio. Vaak is dit wat duurder, maar dan heb je wel goed werkend internet thuis. De mensen die op het platteland wonen hebben vaak traag internet, omdat er bijna nergens glasvezel of een kabelverbinding is. Dit is er vaak niet, omdat er op het platteland te weinig gebruik van wordt gemaakt. Op het platteland is de bevolkingsdichtheid te laag, dus is het beter om met een schotel verbinding te maken met het satelliet internet.

4. provider die bij jou past
Alle providers bieden tegenwoordig tegen elkaar op met extra’s en kortingen. Verlies hierbij niet jou doel uit het oog, want al die extra’s en kortingen kunnen je goed misleiden. Kies de provider die het best aan jou eisen voldoet en niet degene met de beste extra’s, want dat ziet er leuk uit maar daar kwam je niet voor. Als de provider die het best aan jou eisen voldoet ook een mooie korting heeft is dat natuurlijk wel mooi mee genomen.