Webmasterpoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Science fiction over bestaande producten

In science fiction zien we altijd de stoerste nieuwe technische ontwikkelingen voorbij komen. Van leuke vernieuwingen op bestaande producten, zoals bijvoorbeeld de beroemde vliegende auto, tot totaal nieuwe ontdekkingen, zoals de lightsaber, een soort lasermachine dat als zwaard gebruikt wordt. Door alle snelle ontwikkelingen op technisch gebied in de twintigste eeuw werd onze interesse tot technologie gestart. Want als er zo snel levensveranderende dingen worden uitgevonden, hoe zal de wereld er dan uit zien over 10 jaar? En 50 jaar? Of misschien wel 100 jaar? Vanuit deze interesse schreef George Orwell in 1948 het boek 1984, over hoe de toekomst zal zijn. Net als Fahrenheit 451, die gaat over een wereld waar mensen niet meer lezen en boeken verboden zijn. Als iemand wel een boek heeft, wordt zijn huis verbrandt en wordt hij of afgevoerd, of moet hij het met zijn leven bekopen.

Grappig eigenlijk dat het soms hele willekeurige apparaten zijn waar men de fantasie op los laat om een toekomst te voorspellen. Neem bijvoorbeeld de laser. De laser wordt het vaakst gebruikt voor een laser graveermachine. Maar toch valt het in films vaak terug te zien als een high tech beveiligingssysteem of een zwaard waar mee gevochten kan worden.

Maar er zijn ook voorwerpen waarvan het heel logisch is dat men er over nadenkt wat er nog meer mee mogelijk zou zijn. Bijvoorbeeld dus de vliegende auto’s. In de tijd dat men de moderne auto gin ontwikkelen, was dat ongekend. Ineens kon je op hoge snelheid van plek tot plek komen, zelfs sneller dan je ter paard zou zijn geweest. Niet gek is het dus dat men ging bedenken wat er nog meer mogelijk zou zijn; kon het straks wellicht onderwater of juist over het water heen rijden? En kon het misschien uitgroeien tot onze eigen privé vliegtuig?

https://coding.koenig-bauer.com/