Webmasterpoint
Image default
Aanbiedingen

Trachycarpus wagnerianus: de ideale palm voor de Nederlandse tuin

De Trachycarpus wagnerianus is een prachtige palmboom die van nature voorkomt in Azië. Het is een van de meest winterharde palmen. En daarom ook erg geschikt voor de Nederlandse tuin. Wij vertellen je graag alles over deze bijzondere palmboom!

 

Het uiterlijk van de Trachycarpus wagnerianus

De Trachycarpus wagnerianus heeft een stam bedenkt met vezelige, bruine stukken bladvoet. De groene, waaiervormige bladeren kunnen ongeveer een meter groot worden. Hierin lijkt de Trachycarpus wagnerianus veel op zijn familielid, de Trachycarpus fortunei. Het verschil is dat de bladeren van de Trachycarpus wagnerianus wat kleiner zijn en een rondere vorm hebben.

 

Een winterharde palm

De Trachycarpus wagnerianus is een van de meest winterharde palmen die er bestaan. Hij kan temperaturen verdragen tot wel -18 graden. Wel is het belangrijk om de palmboom te beschermen tegen harde wind en vorst. Dit doe je door de stam in te pakken met een dikke laag stro en de bladeren bij elkaar te binden met touw. Zo voorkom je dat de bladeren afbreken tijdens een strenge winter.

 

Verzorging van de palm

De Trachycarpus wagnerianus heeft maar weinig onderhoud nodig. Daarom is dit een ideale palmboom. Zorg ervoor dat de grond waarin de palm staat goed doorlatend is en geef de boom regelmatig water. In de zomer kun je de palmboom bemesten met een organische meststof. Verder hoef je de palmboom niet te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren aan zitten die je wilt verwijderen.

 

Het plaatsen van de Trachycarpus wagnerianus

De Trachycarpus wagnerianus is een prachtige palmboom die goed tot zijn recht komt in zowel een moderne als klassieke tuin. Door zijn formaat en mooie ronde bladeren is de palm ook goed geschikt voor kleinere tuinen. Plaats de palm op een zonnige plek en geniet van zijn mooie verschijning. 

 

Trachycarpus wagnerianus kopen

De Trachycarpus wagnerianus is dus een prachtige en winterharde palmboom, die goed geschikt is voor de Nederlandse tuin. Overtuigd en zelf een Trachycarpus wagnerianus aanschaffen? Neem een kijkje bij My Palmshop!

 

https://www.mypalmshop.nl