Webmasterpoint
Image default
Aanbiedingen

Vloerverwarming en veelgemaakte fouten

Steeds meer bedrijven en huishoudens denken erover na om over te stappen op vloerverwarming van 123vloerverwarming of maken daadwerkelijk de stap naar de aanschaf hiervan. Denkt u hier ook over na? Dan is het belangrijk om uzelf goed in te lezen en rekening te houden met veelgemaakte fouten en valkuilen. Zo kiezen veel mensen er dikwijls voor om geen vloerverwarming aan te schaffen omdat er wordt gedacht dat het te veel kost. Dit kan echter als een grote valkuil worden gezien. Het plaatsen van vloerverwarming is inderdaad duurder dan verwarming met radiatoren. Het grootste verschil, dat vaak vergeten wordt, zit hem echter in de verwarmingskosten. Het verwarmen middels vloerverwarming kost namelijk gemiddeld 10 tot 15 procent minder ten opzichte van verwarming met radiator.

De diepte van de buizen en het vergeten van isolatie

Kiest u voor vloerverwarming frezen, dan is het onwijs belangrijk om rekening te houden met de diepte van de buizen. Doet u dit niet correct, dan kan het zijn dat de vloerverwarming minder warmte afgeeft. Wanneer u voor de optie vloerverwarming frezen gaat, is het verstandig u goed te laten adviseren over dit systeem en is het nóg verstandiger om dit te laten aanleggen door een professional. Dit is trouwens aan te raden voor elke vorm van vloerverwarming. De medewerkers van 123Vloerverwarming zijn gespecialiseerd in het aanleggen van vloerverwarming en alles wat hierbij komt kijken, bijvoorbeeld vloerverwarming frezen. Zo zullen zij ook rekening houden met de isolatie en u hierover inlichten. Het vergeten van isolatie is namelijk ook een fout die veelvuldig wordt gemaakt. Is er sprake van onvoldoende isolering, dan is er een grote kans dat dat de warmte voor een gedeelte wegtrekt naar beneden. Dit is uiteraard niet de bedoeling. Een goed geïsoleerde onderlaag is dan ook noodzakelijk.

Incorrect opwarmen

Het incorrect opwarmen van vloerverwarming in de beginperiode is ook een veelgemaakte fout. Dit dient namelijk stapsgewijs te gebeuren via een bijpassend schema, waarin precies staat beschreven hoe u de vloerverwarming de eerste paar keer dient op te warmen en weer stapsgewijs moet laten afkoelen. Houdt u zich hier niet aan, dan kunnen er scheuren en barsten ontstaan in de dekvloer.

https://www.123vloerverwarming.nl/vloerverwarming-leggen/