Waarom kiezen voor een LED schijnwerper in plaats van een gewone schijnwerper?

Webmasterpoint

Veel mensen weten wel dat LED lampen zuiniger zijn dan gewone lampen, maar geldt dat ook in het geval van de LED schijnwerper? Geeft zo’n LED schijnwerper even veel licht als bijvoorbeeld een halogeen schijnwerper? En is deze verlichting dan daadwerkelijk energiezuiniger. Hieronder antwoord op deze vragen.

 

Is de LED schijnwerper zuiniger als een halogeen schijnwerper?

Het eenvoudige antwoord op deze vraag is: ja. In de eerste plaats verbruikt een LED schijnwerper 80 tot 85% minder stroom dan een halogeenschijnwerper. Je kunt alleen op basis hiervan dus al concluderen dan deze LED lampen je een flinke besparing op de energierekening opleveren. Maar daarnaast gaan ze ook nog eens veel langer mee. Een LED schijnwerper heeft zo’n 25.000 branduren. Een gewone schijnwerper gaat zo’n 5000 branduren mee. Dus op het moment dat jij je vijfde (!) schijnwerper gaat halen in de winkel, brandt de LED schijnwerper nog.

 

Geeft een LED schijnwerper evenveel licht als een halogeenschijnwerper?

Ook hierop is het antwoord eenvoudigweg ja. De lichtopbrengst van deze goedkope LED lampen is vergelijkbaar met die van halogeenlampen. Misschien moet je wel even goed kijken naar de “kleur” van het licht. LED verlichting had de naam koud en kil te zijn, maar dat is inmiddels achterhaald.

 

Is de LED schijnwerper energiezuiniger?

Deze vraag is hierboven al met “ja” beantwoord, maar we doen er nog een schepje bovenop. LED lampen zijn niet alleen energiezuiniger, maar ook beter voor het milieu. Doordat ze naast minder energie verbruiken, ook nog eens langer meegaan, hoeven er minder geproduceerd te worden en zijn er dus minder fabrieken en minder grondstoffen nodig. Daarnaast bevatten deze lampen geen schadelijke stoffen, dus dat is ook een bijkomend voordeel.

 

Zoals je ziet biedt de aanschaf van een goedkope LED schijnwerper alleen maar voordelen ten opzichte van een gewone schijnwerper.

https://leds-depot.nl/led-armaturen/led-schijnwerpers-ip65.html