WordPress webhosting

Webmasterpoint

Wat is wordpress?
WordPress is een CMS (content management sysyem), waarmee je heel eenvoudig een website kan maken en onderhouden. WordPress begon als een platform om een blog te maken, maar ondertussen is het enorm gegroeid en kan je er veel meer mee dan alleen bloggen. 

Een eigen website
Vaak loop je bij het maken van een website tegen het programmeerprobleem aan. Bij een eigen website maken, moet je de computertaal HTML of PHP kennen. Door gebruik te maken van WordPress webhosting ken je dit probleem heel eenvoudig omzeilen. Hierdoor wordt wordpress een stuk eenvoudiger in gebruik. 

Gratis 
Naast dat wordpress heel eenvoudig te gebruiken is, is het ook nog eens gratis te downloaden. Hierbij kunt u gebruik maken van duizenden plug-ins en themes, wanneer je dit niet genoeg vind, is er een mogelijkheid om meer plug-ins aan te schaffen. Bij de meeste andere CMS systemen moet je hier wel voor betalen. Bij wordpress is het zo dat je zelf je theme kan ontwikkelen en delen met de rest van de gebruikers, die dit gratis kunnen downloaden. 

WordPress-pakket
Wanneer je denkt dat je toch iets meer nodig hebt dan alleen een website, is het ook mogelijk om een wordpress-pakket aan te schaffen. Hierbij koopt u schijfruimte in de cloud, extra dataverkeer en variërend 5 of 100 mailboxen. Hierdoor is het zelfs voor grote bedrijven mogelijk om gebruik te maken van wordpress. De tarieven hiervoor beginnen al bij slechts 3 euro per maand. Wanneer u kiest voor het pakket van 6 euro per maand, krijgt u hier ook nog eens een gratis wordpress e-book bij.

Nadelen 
WordPress klinkt allemaal heel mooi, maar het heeft ook een aantal nadelen. Zo moet wordpress ongeveer 8 keer per jaar ge-updated worden. Hierdoor kan het zijn dat een plug-in na verloop van tijd niet meer werkt. Daarbij zijn hackers vaak op zoek naar populaire blogs met lekken, zodat zij hier hun reclame kunnen plaatsen. Door gebruik te maken van een webhost met veel plug-ins wordt het risico hierop groter, omdat er een grotere kans op een lek is. Helaas zorgt het gebruik van de vele plug-ins vaak ook voor een tragere website. 

http://www.goedkopewebhosting.org