Webmasterpoint
Image default
Sport

Hoe onderscheid ik mij als personal trainer ten opzichte van de rest van de markt?

Personal trainer is de laatste jaren een ontzettend populair beroep geworden. Steeds meer mensen doen aan krachttraining, en steeds meer mensen schakelen hierbij ook een personal trainer in. Hierbij komen ook nog platformen zoals Instagram, waarop veel mensen hun kennis delen. Ook online coaching is inmiddels heel populair. Omdat de vraag naar personal trainers dus groeit, geldt dit ook voor het aanbod. De personal trainers schieten als paddenstoelen uit de grond. Dit maakt dat het steeds lastiger wordt om op te vallen en je te onderscheiden. Je moet daarom harder werken om aan klanten te komen. Hieronder geven we een aantal tips op dit gebied!

Volg een gedegen personal trainer opleiding

Het eerste wat we je willen aanraden, en niet alleen omdat je jezelf hiermee kan onderscheiden, is het volgen van een gedegen opleiding. Een personal trainer opleiding is niet noodzakelijk, omdat personal trainer geen beschermd beroep is. Iedereen kan dus simpelweg beginnen als personal trainer, zonder diploma. Het enige wat je dan hoeft te doen is jezelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Toch raden wij dit niet aan. Je bent als personal trainer mede verantwoordelijk voor de gezondheid van je klanten. Dit is heel serieus, en daar moet je serieus mee omgaan. Bovendien is een goede opleiding de eerste manier om je te onderscheiden. Potentiële klanten kijken hierbij onder andere naar je kennis en opleiding. Daarbij zijn je resultaten uiteindelijk je beste marketing, en een goede opleiding vergroot de kans op goede resultaten aanzienlijk.

Blijf jezelf ontwikkelen

Het halen van een papiertje is niet genoeg, je moet jezelf continu blijven ontwikkelen. Nadat jij je papiertje hebt behaald en aan de slag bent gegaan als personal trainer, zou je tijd vrij moeten blijven maken voor persoonlijke ontwikkeling. Op het gebied van gezondheid, training en voeding zijn er constant ontwikkelingen. Jij moet hiervan op de hoogte zijn. Ook persoonlijke ontwikkeling, coachvaardigheden en zaken zoals psychologie zijn belangrijk voor een personal trainer. Blijf daarom bezig met het ontwikkelen van jezelf en je skills. Je kan dit doen door cursussen te volgen, door nieuwe opleidingen te volgen maar ook door feedback te vragen van je klanten. Daarnaast kan je leren van andere trainers. Iedereen heeft weer andere kennis, en bovendien een eigen aanpak. Hier kun je alleen maar beter van worden. Hierdoor wordt je beter, en dus ook interessanter voor klanten.

Jezelf specialiseren

De laatste manier om jezelf te onderscheiden van andere personal trainers, is jezelf specialiseren. Je kan ervoor kiezen om meerdere specialisaties te kiezen, zodat je wat breder inzetbaar bent. Maar je kan er ook voor kiezen om in één ding heel goed te worden. Dit is wel een goede manier om klanten te trekken. Je straalt uit dat je een absolute expert bent, en je testimonials zijn allemaal in dezelfde hoek. Mensen die hetzelfde probleem hebben zullen jou dan als de perfecte oplossing gaan zien. Je kan je in verschillende richtingen specialiseren. Zo kan je kiezen voor bootcamp, bodybuilding of juist powerlifting. Een tip is ook om de kettlebell opleiding te volgen. Kettlebell training wordt gezien als een van de meest effectieve manieren van sporten.

Of je focust je speciaal op vrouwen, of ouderen. Verder kan je kiezen om je te focussen op mensen die terugkomen van een blessure, of overgewicht hebben. Meer dan voldoende opties, en een hele goede manier om jezelf te onderscheiden

Sport