Webmasterpoint
Image default
Internet marketing

Kunstwerk in opdracht – hoe gaat dat?

Kunstwerk in opdracht – hoe gaat dat?

Van kleine awards in opdracht tot grote kunstopdrachten  voor kunstwerken van RVS.

Voor een kunstopdracht ga ik als beeldhouwer eerst in gesprek met de opdrachtgever. Om uw wensen en/of  ideeën te horen. Die vertaal ik vervolgens in tekeningen en schetsen. Deze zijn weer de basis voor kleine kartonnen modelletjes. Daarnaast gebruik ik ook een 3D ontwerpprogramma (Blender). Daarmee kan ik levensechte impressies maken van het eindresultaat. Hoe ziet de RVS sculptuur er straks uit op ware grootte?

Kunst in opdracht – prototype

De serie tekeningen en modelletjes van karton of koper presenteer ik aan de opdrachtgever, die hierop reageert. In de regel ontstaat er bijna altijd een combinatie van de verschillende ontwerpen voor het sculptuur.  Zodra de opdrachtgever tevreden is met het ontwerp volgt een prototype op ware grootte van karton of van hout.  Als deze mockup eenmaal klaar is laat ik deze aan de opdrachtgever zien. Het is dan vooral goed kijken of de maten en verhoudingen van het RVS kunstbeeld juist zijn. Met de mock-up valt heel goed te zien of het beeld zo de juiste grootte heeft voor de gewenste locatie. Bij grotere beelden zet ik de mockup van het kunstwerk even buiten neer zodat we een goede impressie krijgen hoe het kunstwerk zich in de tuin houdt in de ruimere omgeving. Voordeel is ook dat gewenste aanpassingen direct ter plekke uitgeprobeerd kunnen worden.

Het werken met een prototype van het kunstwerk heeft als voordeel dat u als opdrachtgever als het ware kunt toegroeien naar het definitieve kunstwerk van RVS of brons of corten. U ziet het als het ware langzaam ontstaan.

Na het OK van de opdrachtgever starten we met de uitvoering van het kunstwerk in opdracht in het definitieve materiaal (RVS 316, brons of cortenstaal)

 

Uitvoering van RVS kunst in opdracht

In de definitieve fase van de uitvoering krijgt het beeld of kunstsculptuur zijn definitieve vormen door eerst het inox te snijden en vervolgens te lassen, zetten, walsen, buigen en/of kloppen. RVS en brons lenen zich extra goed voor een prachtige afwerking. De sculptuur of het kunstbeeld wordt helemaal gladgeschuurd in verschillende fases van verfijning. Als het perfect glad is kunnen we kiezen om een deel van het materiaal verder te verfijnen totdat het als een spiegel glimt en de omgeving letterlijk weerkaatst, of juist een deel mat te maken zodat een fraai contrast ontstaat.

 

RVS Sculptuur spiegelend of mat?

Sommigen vinden kunstwerken die glimmen en weerspiegelen heel mooi, anderen hebben de voorkeur voor minder glans en schittering. Zij vinden juist het meer matte RVS mooier. Hoe dan ook, kunst is en blijft een kwestie van smaak, dat geldt ook de afwerking en de voorkeur voor materiaal. Zo associëren sommige mensen het nu zo populaire geroeste (corten) staal met verval en vinden het er “onverzorgd” uitzien. Terwijl anderen een sculptuur van corten staal juist heel natuurlijk en warm vinden.

 

Exclusieve kunst in opdracht

Een kunstopdracht die goed in uitgevoerd moet een exclusief en origineel RVS sculptuur opleveren dat naar volle tevredenheid van de opdrachtgever is. Een unieke RVS sculptuur die in opdracht is gemaakt moet passend zijn, blijvend boeien en intrigeren. Een kunstwerk in opdracht gemaakt is een exclusieve aanwinst die past bij uw huis, organisatie of tuin.

RVS Kunstwerk met certificaat van echtheid

Ieder RVS sculptuur of kunstbeeld heeft een certificaat van echtheid waarmee de authenticiteit van het kunstwerk door de kunstenaar schriftelijk is vastgelegd. Ook bevat het certificaat een korte motivatie van de beeldhouwer over het ontwerp en details over de uitvoering, de gebruikte technieken en materialen. In het geval de sculptuur een gelimiteerde oplage heeft toont het certificaat het unieke nummer en van het totale aantal van de gelimiteerde oplage.

 

Wat kost een kunstopdracht?

De kosten voor een kunstwerk in opdracht hangen af van wat uw wensen zijn. Standaard vraag ik voor een nieuw en exclusief ontwerp 1500 euro. Dat is exclusief de uitvoering. Wanneer u een RVS kunstwerk gezien heeft dat u bevalt en dat u wilt laten maken (met een kleine aanpassing) dan vervallen die kosten natuurlijk. Op mijn website staat bij ieder kunstwerk de prijs en de afmetingen. Daarmee krijgt u een goede indruk van wat een kunstwerk ongeveer zal gaan kosten.

 

Ook geïnteresseerd in kunst in opdracht?

Interesse in een RVS- kunstwerk ontworpen in opdracht? Graag hoor ik van u! In een vrijblijvend hoor ik graag uw vragen, wensen en mogelijkheden voor uw situatie.

 

RVS-Kunstenaar Jeroen Stok

Jeroen Stok is beeldhouwer en hij ontwerpt en maakt RVS kunst in opdracht. Ook  verkoopt hij vrij werk en sculpturen via diverse galerieën en beeldentuinen. Daarnaast vervaardigt hij ook grafkunst in opdracht samen met nabestaanden.

RVS sculptuur kopen? Jeroenstok.com levert een ruime keuze originele RVS sculpturen in opdracht! ✓ Originele ontwerpen  ✓Garantie ✓ certificaat van echtheid.

 

Dit artikel over RVS kunstopdrachten wordt u aangeboden door Jeroen Stok van RVS sculpturen

Jeroen Stok – RVS kunstenaar

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.jeroenstok.com/rvs-sculpturen-kenmerken/bloemen/