Webmasterpoint
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het inrichten van een fijne plek voor jouw kat

Tips voor het inrichten van een fijne plek voor jouw kat

Het is belangrijk om een fijn en comfortabel plekje te creëren voor jouw kat. Hierdoor heeft jouw huisdier de mogelijkheid om zich terug te trekken en tot rust te komen. Juist door een speciaal plekje in te richten voor jouw kat zal hij of zij zich sneller thuis voelen omdat dit een herkenbaar iets wordt. Maar wat heb je nodig om zo’n plekje te maken?

 

Eigen hoekje

Of het nu in de woonkamer, bijkeuken of keuken is; het is belangrijk om een rustig hoekje in te richten voor jouw kat. Wanneer dit op een plek is waar niet te veel andere dingen staan en wanneer dit plekje niet elke keer wordt verplaatst, zorg je ervoor dat de kat een herkenningspunt heeft en elke keer terugkomt naar deze plek. Vaak vinden katten het prettig als dit een plek is die een beetje aan de zijkant of enigszins verder weg is van de plek waar veel wordt gelopen en waar veel wordt verplaatst. In de hoek van de kamer of in een nisje kun je daarom vaak wat beter een speciaal plekje inrichten voor jouw kat. 

 

Goede spullen

Voor het creëren van een echt katten plekje heb je verschillende dingen nodig. Wanneer je jouw kat een zo comfortabel plekje wilt bieden, is een kattenmand heel belangrijk. Een kattenmand biedt veel comfort en zorgt ervoor dat jouw kat lekker kan slapen. Er zijn verschillende kattenmanden – op pootjes, met een schapenvacht, met een hoge rand – waardoor het soms lastig lijkt om een keuze te maken. Je zou er daarom voor kunnen kiezen eerst een simpel model te kopen en dit later te verruilen met een andere. Op basis van het gedrag van jouw kat kun je peilen wat jouw kat prettig vindt. Daarnaast is een krabpaal een goede toevoeging om jouw kat genoeg ruimte en mogelijkheden te geven zijn of haar ding te doen. Tot slot is het belangrijk dat de producten van goede kwaliteit zijn. Ze hebben namelijk soms best veel te verduren wanneer jouw kat de mand, krabpaal of iets anders intensief gebruikt. 

 

Genoeg te doen 

Naast eten, is het belangrijk om jouw kat uit te dagen. Door je kat actief te houden, zorg je dat de gezondheid van de kat op peil blijft. Dit kan je doen door speeltjes aan te bieden en spelletjes te doen. Er zijn veel dingen verkrijgbaar die jouw kat op een speelse manier in beweging houden. Door deze speeltjes bij/ in de leefomgeving van jouw kat te leggen, raak je ze minder snel kwijt en zal het vaker voorkomen dat je een spelletje doet met jouw kat.

 

https://www.krabpaal.nl/