Webmasterpoint
Image default
Electronica en Computers

Wat moet u doen met oude harde schijven?

Als bedrijf volgt u de ontwikkelen en wilt u ook moderniseren. Dit betekent dat u nieuwe apparaten gaat aanschaffen zoals computers, laptops en tablets. Met de komst van deze nieuwe apparaten betekent dit ook dat er nieuwe harde schijven moeten worden gebruikt. Wat kunt u doen met uw oude harde schijven? Hieronder wordt uitgelegd wat er bij veel bedrijven fout gaat en welke risico’s dit kan hebben, en wat u het beste kunt doen met uw oude schijven.

Wat gaat er fout?

Bedrijven hebben veel gevoelige informatie op de harde schijven staan. Elke dag produceren bedrijven informatie, zoals notulen, lijsten van klanten en personeelsgegevens. Deze informatie wilt u als bedrijf graag voor u zelf houden en niet laten lekken. Het probleem is dat veel bedrijven en ondernemers niet goed weten wat u moet doen met harde schijven. Het verwijderen van informatie van een harde schijf klinkt goed, maar is niet altijd even volledig. Er zijn veel slimme mensen in de wereld die weten hoe deze gewiste informatie terug te halen. Dus de optie om informatie te verwijderen is niet zo makkelijk. Als u deze keuze maakt, laat dit dan doen door een professional.

Een andere fout die vaak voorkomt is dat mensen denken dat een beschadigde harde schijf niet meer te herstellen is en geen informatie van af te halen is. Zo kunt u denken aan een harde schijf die niet meer werkt door waterschade, brandschade of de desbetreffende schijf is gevallen. Helaas komt hierbij hetzelfde kijken als bij de verwijderde harde schijven. Er zijn hier ook professionals die beschadigde of kapotte harde schijven kunnen gebruiken en daar informatie vanaf kunnen halen. Bedrijven kiezen er ook voor om zelf de harde schijven te vernietigen en dat kan zeker. Alleen wordt hierbij geen rekening gehouden met de richtlijnen voor het milieu. Er komen door het vernietigen van deze apparaten schadelijke stoffen vrij.

Wat moet u doen?

Laat uw harde schijven vernietigen. Dit kunt u laten doen door bepaalde partijen. Deze partijen komen de harde schijven ophalen in grote aantallen en verwijderen de data en daarna worden deze harde schijven vernietigd. Deze partijen bieden ook de vernietiging van data aan zodat u deze oude schijven weer zou kunnen gebruiken. Door de harde schijven te laten vernietigen door deze bedrijven kost dit u minder moeite en dit wordt op een milieubewuste manier gedaan. Ook bieden deze partijen diensten aan om niet alleen harde schijven te vernietigen, maar ook andere datadragers kunnen worden vernietigd. Hierbij kunt u denken aan, USB-sticks en Smartphones. U betaalt natuurlijk wel voor deze diensten, maar u krijgt hier wel veiligheid en zekerheid voor terug.