Webmasterpoint
Image default
Aanbiedingen

Zeven feiten en fabels over het kauwen van kauwgom

Herken je dat gevoel dat je zin hebt in een lekkere smaak in je mond? Dan is het fijn als je je favoriete kauwgom op zak hebt. Je kunt dit snoep kopen waar je maar wilt, want het is niet meer weg te denken uit ons leven. In deze blog vertellen we alle feiten en fabels over je favoriete snoepgoed. 

Kauwgom kauwen is slecht voor je tanden: fabel

Af en toe even een kauwgompje kauwen is helemaal niet slecht voor je tanden. Pas wanneer je overmatig kauwgom kauwt, is het slecht voor je mondgezondheid. Elke dag meerdere kauwgompjes kauwen is niet zo goed voor je kaken en tandvlees. Je tandvlees raakt geïrriteerd en je kaken vermoeit. 

 

Kauwgom vermindert stress: feit

Kauwgom vermindert inderdaad stress. Wanneer je kauwgom kauwt, voelt niet alleen je mond fris en opgewekt, maar ook je hersenen zijn opgewekt en fris. Het stresshormoon in je hersenen verlaagt, namelijk wanneer je aan het kauwen bent

 

Kauwgom is ook geschikt voor veganisten: fabel

Veganisme betekent dat je volledig het consumeren van dierlijke producten vermijdt. Dit betekent dat je goed moet afvragen of er in bepaalde producten dierlijke stoffen zitten. Denk bijvoorbeeld aan marshmallows, brood, chips en kauwgom. Kauwgom bevat namelijk gelatine. Gelatine is afkomstig van de botten en huiden van varkens. 

 

Kauwgom is gemaakt van rubber: feit

Duizenden jaren geleden kauwden mensen al kauwgom. Natuurlijk niet de kauwgom zoals we het nu kunnen. De indianen kauwden op gom en ze kruiden het gom om er een geneesmiddel van te maken.

 

Plastic vrije kauwgom is beter dan kauwgom met plastic: fabel

Waarschijnlijk wist je helemaal niet dat er plastic in kauwgom zit. Doordat kauwgom niet meer op de ouderwetse manier wordt gemaakt heeft het andere ingrediënten nodig, waaronder plastic. Plastic vrije kauwgom wordt op dezelfde manier gemaakt zoals het vroeger gebeurde. In plastic vrije kauwgom zitten polymeren. Chemisch gezien is dit hetzelfde als plastic. Het is dus geen excuus om plastic vrije kauwgom van je af te gooien. Het blijft even lang op de grond liggen als kauwgom met plastic.

 

Kauwgom kauwen maakt je tanden wit: feit

Suikervrije kauwgom kauwen verwijdert een gedeelte van viezigheid in je mond en het minimaliseert de zuren in je mond die je tanden geel maken. Let er wel op dat kauwgom geen vervanger is voor tandpasta, dus poets twee keer per dag je tanden om ervoor te zorgen dat je tanden wit blijven.

 

Kauwgom doorslikken verstopt je maag: fabel

Denk je dat je een bal met kauwgom in je maag en darmen hebt zitten doordat je een paar keer je kauwgom hebt doorgeslikt? Natuurlijk niet, je lichaam verteerd en scheid je kauwgom. Het blijft dus nergens vastzitten. Als je een hele grote hoeveelheid kauwgom in een keer helemaal doorslikt, dan kan het wel een verstopping veroorzaken in je maag en darmen. 

 

Heb je door het lezen van deze blog een droge mond gekregen? Dat snappen we kauwgom kauwen is af en toe gewoon heel lekker. Gelukkig kun je makkelijk kauwgom online bestellen. Zo heb je snel je favoriete smaak kauwgom in huis.