Webmasterpoint
Image default
Aanbiedingen

Zo creëer je meer groen in een onderhoudsvrije tuin

De één vindt tuinieren geweldig en de ander heeft totaal geen groene vingers. Een tuin is erg mooi, maar het kan ook veel tijd kosten. Zeker als al het onkruid losbarst, ben jij hier druk mee in de weer. Daar zit jij natuurlijk niemand op te wachten. Met de juiste tricks heb je een tuin die groen is én makkelijk in het onderhoud. Zo hoef jij niet iedere week onkruid te wieden of de tuin te snoeien. 

 

Bloembakken 

 

Heb je geen groene vingers, dan kunnen planten- of bloembakken ideaal zijn. Hierdoor kunnen de planten zich niet verder verspreiden dan de pot en heb je toch een beetje groen of kleur toegevoegd aan je tuin. Je kan zelf bepalen hoe groot de bloembakken moeten zijn en welke planten je erin wilt hebben. Ga naar een lokaal tuincentrum en laat je adviseren door één van de medewerkers. Zij weten alles over planten die makkelijk zijn in het onderhoud en dus weinig aandacht van jou vragen. Let op de winterhardheid, snoeien en hoeveel water de planten nodig hebben. 

 

Eén strook groen 

 

Iedere plant maakt jouw tuin natuurlijk een stukje mooier, maar je wil er geen onnodig veel werk van hebben. Je kunt er daarom voor kiezen om een strook groen toe te voegen in je tuin. Denk aan een mooie rand langs de schutting of langs een looppad. Hierin kun je onderhoudsvriendelijk planten of bloemen neerzetten die kleur geven aan jouw tuin. Zonder dat iemand het merkt heb jij een groene tuin waar weinig werk aan te pas hoeft te komen. 

 

Betonplaten 

 

Betonplaten zijn een erg onderhoudsvriendelijk optie voor je terras of tuin. Bovendien zijn er veel verschillende kleuren en soorten betonplaten die je kan aanschaffen. De antraciet kleur is tegenwoordig helemaal hip. De SIMbeton betonplaat is ook verkrijgbaar in licht antraciet en geeft een moderne uitstraling aan je tuin of terras. Ook zijn er betonplaten die groene aanslag tegengaan. Hierdoor worden de platen niet glad en heb jij er weinig onderhoud aan. Vind je beton toch wat zaai? Dan kun je kiezen voor een betonplaat waar gras doorheen kan komen. Hierdoor combineer je groen met een stevige betonplaat. 

 

https://simbeton.nl/