Webmasterpoint
Image default
Aanbiedingen

Alles over haarimplantaten

Alles over haarimplantaten

Als u een man van boven de 40 bent, is de kans groot dat u meer haren in uw borstel ziet dan vroeger. En hoewel het natuurlijk is dat haarverlies optreedt naarmate we ouder worden, maakt dat het niet minder frustrerend. Als u op zoek bent naar een manier om haaruitval tegen te gaan en uw zelfvertrouwen te herstellen, zijn haarimplantaten misschien de oplossing voor u. Bent u benieuwd naar haarimplantaten en naar hoe ze werken? Lees dan verder en kom erachter! 

 

Wat zijn haarimplantaten?

Haarimplantaten zijn een vorm van chirurgie die wordt gebruikt om de haargroei te herstellen in gebieden waar het haar is uitgedund of helemaal is gestopt met groeien. De procedure wordt meestal uitgevoerd op de hoofdhuid, maar kan ook worden uitgevoerd op andere delen van het lichaam, zoals de wenkbrauwen of de baard. De chirurg neemt meestal haren uit een gebied waar het haar dik is en waarschijnlijk niet uitvalt, zoals de achterkant van het hoofd. 

 

Hoe werken haarimplantaten?

Haarimplantaten worden meestal op twee manieren uitgevoerd: folliculaire eenheidstransplantatie (FUT) of folliculaire eenheidsextractie (FUE) 

FUT is de meer traditionele methode waarbij een strook huid van de donorplaats wordt verwijderd. Vervolgens scheidt de chirurg deze strook in afzonderlijke folliculaire eenheden, die elk één tot vier haren bevatten, alvorens ze op de plaats van de ontvanger te transplanteren. 

Bij de FUE daarentegen wordt geen huid van de donorplaats verwijderd. In plaats daarvan verwijdert de chirurg elke folliculaire eenheid afzonderlijk van de donorplaats alvorens deze te transplanteren naar de plaats van de ontvanger. Een voordeel van de FUE ten opzichte van de FUT is dat er minder littekens ontstaan omdat er geen huid wordt verwijderd. 

 

De behandeling 

Beide procedures worden meestal onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en nemen enkele uren in beslag. U kunt rekenen op enige zwelling en blauwe plekken rond het behandelgebied, die binnen een week of twee verdwijnen. Het kan tot zes maanden duren voordat de getransplanteerde haren beginnen te groeien.

Ontdek de mogelijkheden!

Haarimplantaten zijn een populaire oplossing voor mannen die te maken hebben met haaruitval. Ben je geïnteresseerd in haarimplantaten? Neem dan een kijkje op de website van Zantmankliniek.nl en ontdek de mogelijkheden! 

 

https://www.zantmankliniek.nl/