Webmasterpoint
Image default
Kunst en Kitsch

Het restaureren van uw schilderij doet wonderen

Een te restaureren schilderij wordt soms niet herkend door de eigenaar. Ziet het schilderij dat eerst zo mooi tentoon stond boven uw openhaard vandaag de dag toch wat somberder aan? Voelen de eens zo imposante kleuren tegenwoordig toch iets doffer aan op uw netvlies? Wellicht is de tijd rijp om uw schilderij dan op te frissen en te laten restaureren, om het in haar oude glorie te herstellen. Vaak komt het voor dat schilderijen na verloop van tijd hun kleur verliezen. Voor de eigenaar van het schilderij kan dit soms een moeilijke gewaarwording zijn, want in essentie verandert er niets aan het schilderwerk, alleen toch vertroebelt er wat.

Kleur vervaagd of minder detail in het schilderij dan eerst?

Het vervelendste is dat details in het schilderij kunnen vervagen, dit hangt samen met de verandering in de kleurbalans die door ouderdom kan optreden. Doeken kunnen hun oorspronkelijke kleuren niet meer goed weergeven door continue blootstelling aan zonlicht. Ook de lijst van het schilderij kan haar originele kleur langzaam verliezen, of misschien zijn er wel kleine scheurtjes in het houtwerk zichtbaar door transport. Er zijn tal van dit soort gevallen mogelijk, maar in alle gevallen geldt dat dit te laten restaureren schilderijen zijn: het is dus mogelijk om ze weer opnieuw te laten opbloeien.

Restaureren, waar laat ik dat doen?

Als u van mening bent dat u een te restaureren schilderij in bezit heeft, dan zijn er vele opties waar u terecht kunt met uw schilderij. Helaas is niet elke optie even goed en kan de kwaliteit nogal verschillen aan de hand van wie uw doek restaureert. Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die op internet adverteren met het repareren van schilderijen, een van de bedrijven die het beste uit de bus komt is Marquant uit Laren. Zij hebben de nodige ervaring en expertise in huis om vele verschillende soorten schilderijen terug de tijd in te sturen. Het internet afstruinen kan een tijdrovende onderneming zijn. Daarom is het raadzaam om te weten dat deze specialisten in Laren in ieder geval tot de top behoren.

https://www.marquantkunsthandel.nl/