Webmasterpoint
Image default
Media

Hoe woonblokhutten voorbereiden op de winter?

Als de winter nadert, stopt het actieve leven in residentiële blokhutten en verhuist naar steden. Om terug te keren naar een gezellige en opgeruimde omgeving als het weer warmer wordt, is het noodzakelijk om belangrijk huiswerk te doen en beschermende maatregelen te nemen voordat het koude seizoen toeslaat.

 

Vandaag praten we met Maestro Tuinhuizen-expert over de wintervoorbereidingen voor residentiële blokhutten, die eraan herinneren dat dit niet beperkt is tot het vergrendelen van de deur en het uitschakelen van de elektriciteit. Om ongemakken te voorkomen, is het noodzakelijk om zowel voor de infrastructuur van de residentiële blokhut zelf als voor beveiligingsoplossingen te zorgen.

 

Uitdagingen worden veroorzaakt door toegenomen regenval

 

Hoewel we de deuren van de woonblokhut sluiten in de hoop hier alleen terug te komen als het weer warmer wordt, is het raadzaam om hier veel vaker te komen, omdat winterse weersomstandigheden voor een aantal onaangename verrassingen kunnen zorgen, zeggen experts van Maestro Tuinhuizen.

De voorbereidingen voor het koude seizoen mogen pas beginnen nadat de bladeren zijn gevallen. Ze hopen zich vaak op in waterafvoergoten en regenpijpen en verstoppen ze. In de regen dringt water door de constructies en beschadigt de houten wanden, en de metalen delen van een residentiële blokhut beginnen te roesten. – zegt Maestro Tuinhuizen-expert.

Deskundige herinnert eraan dat na meer zware winterse neerslag van het dak zonder de sneeuw te verwijderen, dit de dakrand, regenpijpen en goten kan beschadigen. Dus als de regen valt, is het tijd om een ​​weekendtrip naar de residentiële blokhut te plannen om alle zaken te regelen.

Bij binnenkomst om de blokhut te inspecteren is het raadzaam de kachel even aan te steken of de elektrische kachel aan te zetten. Vocht dat zich ophoopt in onverwarmde woonblokhutten kan zowel de muren als de vloer van het huis en de hier achtergelaten spullen beschadigen. Verwarming zal ook de luchtcirculatie op de zolder verbeteren, waardoor ijsvorming op het dak wordt voorkomen.

 

Beoordeel ook de infrastructuur van de residentiële blokhut

 

Deskundige waarschuwt dat de grootste schade aan eigendommen kan worden veroorzaakt door gevaren die met het blote oog moeilijk te zien zijn. Houd er bij het verlaten van de woonblokhut voor langere tijd rekening mee dat bevroren leidingwater aanzienlijke schade aan uw eigendommen kan veroorzaken. Als het pand niet continu wordt verwarmd, draai dan het water open en laat het indien mogelijk niet in verschillende containers staan ​​om te voorkomen dat het explodeert in geval van ijsvorming.

De elektrische installatie van residentiële blokhutten, die vaak meer dan een decennium oud is, vormt ook een risico voor eigendommen. Dit kan kortsluiting en zelfs brand veroorzaken.

Bij lage temperaturen breekt de draadisolatie en veroorzaakt vocht vonken en kortsluiting. Het risico is nog groter als de elektrische installatie lange tijd niet wordt vernieuwd. Het is raadzaam om elke keer dat u de residentiële blokhut verlaat de elektriciteit uit te schakelen, en als u deze lange tijd niet bezoekt, is het gewoon nodig om dit te doen.

Onnodige spullen of kleding die we meestal in hutten bewaren, vergroten ook de kans op brand. Een vonk die per ongeluk op zeer brandbare voorwerpen valt, zal het vuur zeer snel doen ontbranden. Deskundige herinnert eraan dat oude voorwerpen niet in de buurt van elektrische ingangen of stopcontacten en andere infrastructuureenheden mogen worden bewaard.

 

Dieven worden ook afgeschrikt door een opgeruimde omgeving

 

Als u de bovenstaande tips volgt, blijven veel van de items die in het tuinhuisje achterblijven veilig voor het winterseizoen terwijl u uw residentiële blokhut niet bezoekt. Bij het voorbereiden van de cabine op de winter is het echter belangrijk om niet alleen de risico’s te beoordelen die worden veroorzaakt door natuurlijke omstandigheden. Woonblokhut achtergelaten zonder bewoners is niet beveiligd tegen inbraak.

Dieven kiezen eerder voor meer verlaten hutten waar hun gastheren waarschijnlijk niet aanwezig zijn. Zo kan het in stand houden van een opgeruimde omgeving het risico op diefstal verkleinen. Het is ook belangrijk om geen dure spullen achter te laten op vensterbanken of andere delen van de kamer die zichtbaar zijn door de ramen. Zorg ervoor dat tuinspullen, fietsen en andere eigendommen op slot blijven in de garage of berging.

Voordat u een woonblokhut voor de winter verlaat, inspecteert u zorgvuldig de sloten van alle gebouwen en beoordeelt u hun slijtage. De expert van Maestro Tuinhuizen adviseert ook om de deur en de sleutels bij je te hebben, in plaats van ze in de tuin, onder de deurmat of in de brievenbus te verstoppen, aangezien dit een gebruikelijke activiteit is die mensen ondernemen. Zo kun je zien dat blokhutten kopen meer moeite kost als u denkt.

 

Wissel contacten uit met uw buren in de buurt, want zij zullen de diefstal melden of als u verdachte mensen ziet ronddraaien in uw woonblokhut. Als er geen buurman in de buurt van de afgelegen hut woont, kunt u een alarm regelen. Tegenwoordig is het eenvoudig om een ​​videobewakingssysteem te installeren dat gegevens in realtime naar uw smartphone verzendt. Ongewenste bezoekers worden ook afgeschrikt door bewegingsgevoelige tuinverlichting.

 

Ga voor meer advies over de veiligheid van residentiële blokhutten naar https://maestrotuinhuizen.nl/