Webmasterpoint
Image default
Woning en Tuin

Altijd goede polycarbonaat platen in handen

Met polycarbonaat platen heb je altijd een oplossing voor een groot aantal doeleinden in handen. De platen zijn multifunctioneel, zodat je onder andere bij woningen, magazijnen en schuren een overkapping kunt maken. Daarnaast maak je een groot aantal gebouwen waterdicht met deze platen. Je realiseert er niet alleen een waterdichte ruimte mee, maar ook een lange levensduur van de ruimte die je hiermee maakt. Door de specificaties en voordelen van de platen op een rij te zetten, zorg je ervoor dat je weet wat je allemaal kunt bereiken met de klusprojecten die je hiermee realiseert.

 

Stevige materialen voor verschillende doeleinden

De polycarbonaat platen zijn verworven van thermoplastisch polymeer. Door deze verwerving heb je te maken met een stevig materiaal, welke niet zomaar kapot kan gaan. De platen zijn 250 keer steviger dan glas. Voor veiligheidsbeglazing worden deze platen dikwijls ingezet. Zo kunnen er bijvoorbeeld ook veiligheidsbrillen voor meerdere sectoren gemaakt. Daarbij is het voor de woningen een goed materiaal voor een terrasoverkapping. De platen zijn vaak doorzichtig, waardoor je toch voldoende lichtinval hebt en kunt genieten van de buitenruimte bij de woning. Je kunt te allen tijde droog zitten en genieten in ieder jaargetijde.

 

Met veel temperaturen in te zetten

De eenvoudige montage van polycarbonaat platen maakt het een goed materiaal voor zowel de doe-het-zelver als de professionele klusser. De platen zijn koud deels te buigen door de flexibiliteit. Bij hoge temperaturen boven de 120 graden Celcius kun je de vorm van de platen weer helemaal aanpassen. Alles onder deze temperatuur kan de plaat aan, waardoor je ook met een relatief brandwerend materiaal te maken hebt. Dit zorgt ervoor dat je de platen ook altijd voor veel verschillende gebouwen in kunt zetten en niet bang hoeft te zijn als je met hogere temperaturen in de weer gaat.

 

Vrijwel geheel onderhoudsvrij

Doordat de polycarbonaat platen bestand zijn tegen een groot aantal weersinvloeden hoef je je geen zorgen te maken om eventuele schade bij wind, regen of hagel. De platen buigen enigszins mee, waardoor gewicht ook mogelijk is. Daarbij is het vrijwel geheel onderhoudsvriendelijk. Het enige onderhoud dat je eraan hebt, is het schoonmaken van de platen. Dit kan gewoon met een doekje en wat sop, dus je hoeft geen extra schoonmaakmiddelen aan te schaffen. De gemakken die je hiermee hebt, maken het een nog betere keuze om deze materialen aan te schaffen voor de overkapping.