Webmasterpoint
Image default
Woning en Tuin

Wat gaat er met de binnensteden gebeuren? Experts aan het woord!

De wereld ondergaat de afgelopen jaren een ongekende verandering door. Opeens draait alles om het internet, zijn we 24/7 ‘actief’ en ervaren vrij veel mensen behoorlijk veel druk op hun schouders. Klinkt dit bij jou bekend in de oren? De oorzaak hiervan is het internet. Door het internet is iedereen altijd bereikbaar en zijn tal van nieuwe uitvindingen gedaan.

Voor de huizenmarkt en het winkelvastgoed betekent dit ook het nodige. Zo zijn de webshops een stuk populairder geworden door de jaren heen. Is dit voor de fysieke winkels te merken? Ja, absoluut. Sommige ketens hebben bijvoorbeeld moeten besluiten om al hun fysieke winkels te sluiten. Andere ketens, zoals Coolblue, besluiten echter om meer en meer fysieke winkels te openen. Dit lijkt tegenstrijdig, maar uiteraard kijkt elke bedrijf op zijn eigen manier naar de huidige stand van zaken.

Grote vraag naar winkelvastgoed

Een terechte vraag is wel wat er met de binnensteden gaat gebeuren? Gaan de fysieke winkels volledig uit het straatbeeld verdwijnen? Nee, dat is volgens experts niet het geval. Veel experts denken namelijk dat veel mensen graag blijven shoppen in fysieke winkels. Bij bijvoorbeeld het shoppen van kleding is dit ook wel heel logisch; je wilt kleding passen en aanvoelen of het lekker zit. 

De verwachting is dan ook dat er in de toekomst een grote vraag naar winkelvastgoed blijft. Wel is het een feit dat veel panden op dit moment leegstaan. Wat er met deze panden gaat gebeuren? Vastgoedinvesteerders proberen deze panden op te kopen en om te toveren tot appartementen. Wil je hier graag meer informatie? Bekijk het via de website en bepaal op je mogelijk zelf ook in winkelvastgoed kunt investeren. Overigens denken veel experts dat fysieke winkels én een webshop prima naast elkaar kunnen. Iets wat door onder meer Coolblue duidelijk bewezen wordt. Toch is het belangrijk om zelf altijd goed onderzoek te doen.