Webmasterpoint
Image default
Woning en Tuin

Welke zitmaaier moet u kiezen?

Als u overweegt een zitmaaier te kopen is het verstandig eerst na te denken of u daadwerkelijk een zitmaaier nodig heeft. Als u rondkijkt bij aanbieders van zitmaaiers, zoals bijvoorbeeld de Kock Machines in Lienden, vlakbij Veenendaal, ziet u dat de prijzen ergens tussen de €1500 en €14000 liggen. Geen goedkoop grapje dus.

Een groot grasveld maaien

De reden om een zitmaaier te overwegen is over het algemeen als u een gazon groter dan 200m2 moet bijhouden en/of u fysiek niet in staat bent om uw gazon met een duwmaaier te onderhouden. Voor een gazon kleiner dan 200m2 is het dan misschien aan te raden om het maaien van uw gazon uit te besteden aan een tuinman, de kans is namelijk dat u dan goedkoper uit bent.

U gaat toch voor een zitmaaier

Als het voor u toch het voordeligst is om een zitmaaier aan te schaffen heeft u direct de keuze uit grofweg twee soorten. Namelijk de maaier met het maaigedeelte voorop, de zogenaamde frontmaaier en het meest bekende model met het maaigedeelte midden onder de machine, ook wel tuintractor genoemd. De frontmaaier is handig als u heel precies moet maaien en veel onder struiken moet zijn. Daarnaast is het maaigedeelte vaak te demonteren, waarop u andere handige elementen aan uw machine kunt aanbrengen. Zo kan uw maaier dan eenvoudig omgevormd worden tot sneeuwschuiver of bladveger, al naar gelang de behoefte.

De tuintractor als standaardmodel

Met al die voordelen van de frontmaaier is het de vraag waarom de tuintractor eigenlijk het standaardmodel is. Dit komt omdat de frontmaaier vaak een stuk duurder is dan de tuintractor. Daarnaast is de frontmaaier niet ideaal als u lange rechte banen moet maaien. De draaihoek van de frontmaaier is namelijk groter, terwijl die van de gewone zitmaaier soms zelfs volledig onbestaand is. Nette banen naast elkaar maaien is dus makkelijker met de tuintractor. Ook heeft de tuintractor voor vaak een lagere prijs al een veel sterkere motor waardoor hij sneller kan maaien en vaak ook langer gras aankan.

Maak een keuze uit de mooie zitmaaiers

Vind de zitmaaier waar u naar op zoek bent en behoud een gezond en verzorgt gazon. Maak een keuze uit het ruime aanbod van de specialisten. Tussen het assortiment van dit specialistische familiebedrijf in Lienden, nabij Veenendaal, vindt u diverse merken maaiers die binnen uw budget passen. Sla uw slag!