Webmasterpoint
Image default
Woning en Tuin

Welke keukentegel past bij mij?

Voor een onderhoudsvriendelijke keuken zijn tegels hét perfecte afwerkingsmateriaal. Ze zijn namelijk niet alleen hittebestendig, maar ook hygiënisch en doorgaans verkrijg in iedere gewenste vorm en kleur. Dit maakt het natuurlijk ook weer lastig om die tegel te kiezen die het beste bij jou past. Daarom vertellen we je graag meer over welke soorten keukentegels je kunt gebruiken voor de spatwand van jouw keuken.

Metrotegels

Al enkele jaren zijn metrotegels een vaste waarde in de keuken. De tegels hebben naam te danken aan het veelvuldig gebruik in Parijse Metro stations, in het begin van de 20ste eeuw. Het lijkt misschien alsof metrotegels naadloos tegen elkaar geplaatst worden, maar schijn bedriegt. Tussen iedere tegel moet namelijk een smalle voeg van ongeveer 2 of 3 millimeter worden voorzien. Als dit niet gebeurt, dan worden de naden van de tegels na verloop van tijd zwart.

Mozaiek tegels keuken

Mozaiek tegels voor keuken zijn bevestigd op netten, waardoor deze bijzonder praktisch zijn om aan te passen aan de vorm van jouw keuken. Zo kun je de tegels uitsnijden waar stopcontacten zitten en kunnen ze ook snel worden aangepast aan de onderzijde van bijvoorbeeld hangkasten. Met deze soort tegels heb je dus een stuk minder slijp- en meetwerk dan bij andere tegelsoorten.

Marokkaanse tegels

Deze tegelsoort staat ook bekend als Zelliges. Het zijn geëmailleerde tegels uit Terracotta en worden tot de dag van vandaag met de hand geproduceerd. De vierkante vorm en oneffen oppervlak zorgen voor een interessant schouwspel en wordt tegenwoordig in zowel moderne als landelijke keukens veelvuldig gebruikt. Dit komt voornamelijk door het feit dat Zelliges verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende kleuren.

https://www.topmozaiek24.nl/mozaiek-tegels-keuken/