Webmasterpoint
Image default
Woning en Tuin

Luxe villa in een zeecontainer

 

Libby en Regan Foster creeerden hun 350m² luxe containerwoning uit negen afgedankte zeecontainers. Het echtpaar ontwikkelde de verfijnde u-vormige architectuur in samenwerking met een architect en een bouwkundig ingenieur. Het middelpunt van het gebouw is de entree, waarvan de kamerhoogte zich uitstrekt over twee containervloeren. In vergelijking met de 20.000 dollar voor het bouwmateriaal, de containers, waren de totale kosten voor het bouwproject met 500.000 dollar relatief hoog.

 

 

Container penthouse boven de daken van Palma de Mallorca

Deze charmante containerwoning bestaat uit drie 20 voet containers en is gelegen op het dak van een appartementencomplex. De eigenaar ontwierp het 104m² grote complex als een aantrekkelijk vakantie containerwoning. Naast een panoramisch uitzicht heeft het kleine huisje zelfs een eigen zwembad. Geinteresseerden kunnen een verblijf in het Mallorcaanse containerhuis direct via AirBnB boeken.
 

Voor- en nadelen van de containerconstructiemethode

Een gebruikte container kan relatief goedkoop worden gekocht door potentiële bouwers met 1500 tot 4500 euro. Om het interieur te veranderen in een leefruimte, zijn er verschillende verbouwingsmaatregelen nodig. Deze voor- en nadelen vloeien voort uit de metamorfose van de scheepscontainer naar de containerwoning:

Pluspunt mobiliteit: Als het huis is ontworpen vanuit een enkele standaard container, kan het eenvoudigweg op de geschikte vrachtwagen worden verplaatst. Zelfs een modulair containergebouw kan in theorie worden gedemonteerd en indien nodig worden afgevoerd. De mate waarin de verhuizing voor de eigenaar loont, moet per geval worden berekend.

Onzekerheidsfactor bouwvergunning: Of het nu tijdelijk of permanent als tiny house wordt gebouwd – in Nederland is voor de container een vergunning van de verantwoordelijke bouwautoriteit nodig. De bouwvoorschriften van de betreffende deelstaat bepalen welk gebouw op welke locatie mag worden opgetrokken. Op perifere panden en permanente parkeerplaatsen ziet de overheid de plaatsing van een container meestal als meer ontspannen dan in zuiver residentiële gebieden. In deze gebieden is het bestaande containerwoning de belangrijkste factor.

Logistieke planning vereist: Als u niet in de buurt van de haven woont en geen vrachtwagen bezit, moet u het transport van de container naar de gewenste locatie in uw budget opnemen. De meest praktische optie is het wegvervoer, dat ongeveer 1,50 euro per kilometer kost. De volgende lege rit naar de volgende laadplaats moet ook worden overgenomen.