Webmasterpoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Startpagina links van toegevoegde waarde?

Startpagina links van toegevoegde waarde?

Een startpagina is te omschrijven als een “Gouden Gids” van het internet. Kun je de Gouden Gids nog herinneren. Een dik geel boek met veel Nederlandse Bedrijven met adres en telefoonnummer.  De meeste deskundigen zijn het vandaag de dag eens. Een startpagina heeft niet veel toegevoegde waarde. Een zoekmachine kent er geen meerwaarde aan toe en daarnaast zullen er geen bezoekers via deze pagina’s naar jouw website gaan. Wie gaat wel via een startpagina een website zoeken?

 

Startpagina links van toegevoegde waarde?

Nee, een startpagina heeft weinig toegevoegde waarde. Een betere methode is seo artikelen plaatsen op gastblogs van betrouwbare websites. Wil je wel gebruik maken van een startpagina, dan is het advies om geen link terug te plaatsen naar de startpagina. Betalen voor een link is eveneens af te raden. Je loopt hiermee het risico dat dit afgestraft wordt en lager of helemaal niet meer wordt geïndexeerd in de zoekmachines. Daarnaast heb je behoorlijk veel links nodig om hoog te ranken, waardoor andere methodes beter zijn. Niet alleen op gastblogs artikelen plaatsen, maar vooral werken aan de kwaliteit van jouw website. Op moment dat bezoekers het content waarderen, volgen er vanzelf links. Daarnaast worden pagina’s ook gedeeld via de social media, waardoor dit ook hoger in de zoekmachine tot gevolg heeft.

Een methode om wel vermeld te staan op een startpagina is door middel van een “no follow-tag”. Je kunt een tag toevoegen aan de link, waardoor de zoekmachine spider weet dat de link niet meegeteld moet worden in de ranking van de zoekmachine. Dan weet Google dat je geen spam activiteiten verricht om jouw website hoger te laten ranken.

 

Hoe ziet een no follow-tag eruit?

Een no follow-tag ziet er bijvoorbeeld zo uit:

De oorsponkelijke link:

<a href://www.domeinnaamtrader.nl/">Domeinnaam Trader</a>

Een link met een no-follow tag:

<a href://www.domeinnaamtrader.nl/" rel="nofollow">Domeinnaam Trader</a>

 

Door het plaatsen van een no follow-tag gaat Google uit van het volgende:

  1. De link wordt niet gevolgd;
  2. Er wordt geen waarde toegekend ten aanzien van de PageRank;
  3. De ankertekst krijgt geen waarde.

 

Focus op het maken van een goede en betrouwbare website, waardoor de bezoekers lang op de website aanwezig zijn, terug keren en de website delen via onder andere de social media.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Je badkamer inrichten doe je zo

iPhone reparaties moet u zich druk maken?

Een externe server huren?