Webmasterpoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Waar op letten bij het kiezen van een webbouwer

Brainstormen, krakende hersenen en een dosis goede energie. Daar zit je dan samen met een goede vriend rondom de tafel. Jullie hebben besloten om het concept van jullie plan om te zetten tot werkelijkheid, wat betekent dat jullie je product of dienst daadwerkelijk in de markt gaan zetten. Petje af! De online vindbaarheid van je bedrijf is tegenwoordig van groot belang, omdat daar een hoop conversie en dus omzet te behalen valt. Een website maken is makkelijker gezegd dan gedaan en daarom kiezen veel mensen voor het uitbesteden van deze werkzaamheden. Maar hoe kies je nu de juiste webbouwer?

Maak gebruik van goed onderzoek

Er zijn tegenwoordig talloze bedrijven die gespecialiseerd zijn in het bouwen van websites. Je kunt website laten maken delft of je kunt kiezen voor één van de vele zzp’ers die ervoor hebben gekozen om op eigen houtje bedrijven te helpen aan websites. Wanneer je nog niet eerder met een webbouwer hebt gewerkt, dan is het waardevol om eerst voldoende informatie te verzamelen om de kwaliteit en betrouwbaarheid van een partij in te schatten. Naast referenties in de omgeving, kun je ook zelf op onderzoek uitgaan. Heb je bijvoorbeeld voorbeelden van websites waarbij je een goed gevoel krijgt? Dan kun je vaak ook onderin de website zien door wie deze website is gemaakt. Wanneer iemand een goede website heeft en ook positief is over de samenwerking met deze webbouwer, dan kan deze partij een goede kanshebber zijn in jouw zoektocht. 

Doel van de website (+ kosten)

Wanneer je een goede kanshebber hebt gevonden, dan is het goed om eerst offertes aan te vragen. Zo kun je een goede inschatting maken van de prijs en of het bedrag past bij jouw wensen. Want, wat is nu eigenlijk het doel van je website? Wil je bijvoorbeeld een simpele portfolio-website waarbij er vooral informatie te vinden is of wil je graag een webshop waarbij consumenten producten via jou kunnen bestellen? Een belangrijke factor waar je rekening mee dient te houden is de prijs. Voordat je begint aan de zoektocht naar de juiste webbouwer, is het goed om alvast een budget in gedachten te hebben. Zo kun je namelijk goed inschatten of diegene voldoet aan jouw budget en bijbehorende wensen. 

Om een nóg beter beeld te krijgen van de desbetreffende partij, kun je vragen naar wat voorbeeldwebsites. Je kunt gerust vragen hoe ze het project van jou precies aan zouden pakken en waarom ze voor een bepaalde aanpak kiezen. Probeer voor jezelf zo veel mogelijk duidelijkheid te verschaffen voordat je een webbouwer de opdracht gunt. 

Kwestie van gevoel

De voorbeeldwebsites kunnen nog wel zo mooi zijn, maar uiteindelijk is je eigen gevoel bij de webbouwer het meest belangrijk. De communicatie tussen jou en de webbouwer moet goed zijn, omdat de samenwerking vaak niet eenmalig is. Zo heeft jouw website op den duur onderhoud nodig en zullen er ook wijzigen moeten worden uitgevoerd. Je gevoel is daarom zeer belangrijk. Misschien is bij die ene webbouwer de prijs wel wat hoger, maar is de communicatie wel een stuk beter bij de goedkopere optie waardoor je goed de keuze moet afwegen. Het is niet alleen belangrijk om de kwaliteit en communicatie af te wegen, maar ook na te denken over de continuïteit: heeft deze webbouwer bijvoorbeeld ook potentie om in de toekomst voor je te blijven werken mocht dit nodig zijn?