Webmasterpoint
Image default
Bedrijven

Koop breekt geen huur

Kan ik mijn verhuurde woning verkopen?

Woning eigenaren van een verhuurde woning lopen steeds vaker tegen problemen aan door de hoge mate van huurbescherming die huurders genieten in Nederland. Verhuurders moeten zich aan steeds meer regels en beperkingen houden als gevolg van de huurbescherming van huurders. Een tijdelijke huurovereenkomst geeft zowel de huurder als de verhuurder weining zekerheid. De huurder zit onzekerheid of de huurovereenkomst wel verlengt zal worden en de verhuurder weet niet zeker of de woning wel verhuurd blijft of opzoek moet naar een nieuwe huurder. Het risico op leegstand brengt financiele onzekerheid met zich mee.

Huurovereenkomst voor onbepaalde tijd

Een huurder een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd aanbieden zou de oplossing kunnen zijn. In de praktijk zijn er veel situaties waarbij een dergelijke overeenkomst tot problemen leidt. De rechten van een huurder bij een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd kan de verhuurder in de problemen brengen, vooral als de verhuurder de woning op enig moment wil verkopen.

Verhuurd huis verkopen

Een huis in verhuurde staat verkopen is vaak erg lastig, de huurders kunnen niet uitgezet worden om de woning te kunnen verkopen. Koop breekt geen huur de huurders kunnen hierdoor de verkoop in de weg staan. De verkoop aan particulieren valt af zei willen alleen een leeg opgeleverde woning kopen om vervolgens zelf in te gaan wonen. Gelukkig is er een oplossing, Sons Real Estate biedt de mogelijkheid om een verhuurd huis te verkopen met huurders erin. Dit bespaart veel zorgen tijd en kosten in het geval het tot een gerechtelijk proces komt om uitzetting van de huurders af te dwingen, veelal zonder succes. Verkoop nu uw woning in verhuurde staat direct, de lopende huurovereenkomsten worden hierbij overgenomen bij de koop, de huurders kunnen gewoon in de woning blijven wonen. De verkoop kan al binnen een week rond zijn, het gehele verkoopproces wordt kosteloos voor u verzorgt. 

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen-met-huurders/