Webmasterpoint
Image default
Bedrijven

Geniet van een lekkere eiwit shake!

Je ziet ze tegenwoordig overal, de eiwitshake. Te krijgen bij de grote sport en supplementen merken, maar ook bij de drogisterij liggen ze in de schappen. Door de toenemende populariteit is het ook belangrijk om eens te kijken wat zo’n eiwit shake nou echt met je doet.

 

De voordelen van eiwitten

Eiwitten zorgen ervoor dat je lichaamscellen herstellen en versterken. Ook zijn ze essentieel voor de aanmaak van spierweefsel. Als je veel sport zal je ook veel eiwitten verbruiken. Het is daarom belangrijk om je eiwitgehalte goed op peil te houden. Ook zorgen eiwitten voor een goed afweersysteem, helpen ze bij het aanmaken van hormonen. Dus zelfs als je niet veel sport is het belangrijk dat je genoeg eiwitten binnen krijgt. Door goed op je voeding te letten kun je je eiwitten bijvullen. Dit is vaak veel gedoe en erg onoverzichtelijk. Een eiwit shake op zijn tijd kan hier een uitkomst bieden.

 

Het kiezen van een lekkere eiwitshake

Je kunt kiezen tussen een eiwit shake met dierlijke eiwitten of een shake met plantaardige eiwitten. Als je vegan bent is deze keuze natuurlijk snel gemaakt. Ben je niet vegan dan is het wel belangrijk om het verschil te weten. In plantaardige eiwitten zitten meestal minder essentiële aminozuren. Je ziet daarom vooral in de sportwereld vaker de dierlijke eiwitten. Deze zie je voorbijkomen als whey-protein. Voor de spieropbouw zijn deze eiwitshakes beter geschikt. Toch kiezen ook steeds meer mensen voor een plantaardige eiwit shake. Deze bevat geen zuivel, gluten of soja. Je hoeft bij een eiwitshake niet te letten op calorieën. Eiwitshakes maken je niet dikker. Ze helpen alleen met massa opbouwen als je het combineert met een goede work out en een goed dieet.

 

https://kossonutrition.nl/product/eiwitten-maximaal-whey-protein/