Webmasterpoint
Image default
Bedrijven

Musthaves van een voetbalclub!

Ben jij ban plan om een lokale voetbalvereniging op te richten of te verbeteren? Dan zijn er een aantal dingen die onmisbaar zijn. In deze blog vind je alle musthaves van een voetbalclub die absoluut niet mogen ontbreken!

1. Lichtmasten en lampen

Hoe kun je s ’winters voetballen in het donker? Niet! Daarom is het van groot belang dat elke voetbalclub beschikt over lichtmasten voetbalvelden en een goeie verlichting. Lichtmasten voor voetbalvelden zijn essentieel omdat er ook op avonden wordt getraind. In de zomer zou het op sommige dagen nog geen probleem zijn maar wanner het vroeg donker wordt in de winter is het van groot belang dat er een lampje brandt!

2. Kwaliteit wedstrijdballen

Voor spelers is het belangrijk dat ze leren voetballen met één soort bal. Wanneer je steeds met dezelfde universele voetbal speelt die ook gehanteerd wordt op andere clubs, komt een speler niet voor verwachtingen te staan bij een uitwedstrijd. Wanneer je als voetbalclub verschillende ballen aanbiedt die soms groter, kleiner, lichter of zwaarder zijn kan het voor een speler heel anders aanvoelen wanneer hij een trap geeft aan bal tijdens een wedstrijd buiten de deur.

3. Goede velden

Naast een goeie bal is een goed veld minstens net zo belangrijk. Nou is het begrijpelijk dat die grasmat er niet zo bij ligt als die van Barcelona in het Nou Camp. Een veld moet vrij zijn van kuilen en open zandplekken. Door deze oneffenheden in het veld verhoogd de kansen op blessures bij clubleden en maakt het bovendien onaangenaam om te voetballen.

4. Kennis van zaken

Voor spelers is het belangrijk dat hun trainer een bepaalde basiskennis heeft over voetbal vooral wanneer het aankomt op de wat ouderen en meer ervaren teams. Voor de kabouters en F’jes is het nog niet zo noodzakelijk om een trainingsexpert aan de zijlijn te hebben staan. Voor hen is de kennismaking en basisvaardigheden met de bal het belangrijkste. Wanneer ze ouder worden is het echter wel belangrijk dat ze enigszins tactische vaardigheden leren omdat dit ook bijdraagt aan de capaciteiten van een speler.

https://firefly.online/voetbalveldverlichting