Webmasterpoint
Image default
Bedrijven

Ben jij op zoek naar ‘programmeur’ vacatures? Twee tips

Ben jij een programmeur en ben jij op zoek naar vacatures? Omdat je een nieuwe uitdaging zoekt? Of omdat je meer wil verdienen? Of wil jij een carrière switch maken richting de ict? En overweeg je als programmeur aan de slag te gaan? Als je om een van deze redenen vacatures zoekt waarmee je als programmeur aan de slag kan, dan helpen we je in dit artikel om deze vacatures te vinden.

Tip 1. Bel eens een uitzend-, recruitment- of werving- en selectiebureau op

Vroeger – voordat het internet bestond – zocht je in de telefoongids het nummer op van een uitzend-, recruitment- of werving- en selectiebureau. Dan belde je ze op. Of je ging langs en liep binnen. Dan lieten ze je zien welke ‘programmeur’-vacatures ze hadden.

Tegenwoordig hebben de meeste uitzend-, recruitment- of werving- en selectiebureaus een website. Daar kun je op zoeken voor wat voor vacatures ze op dit moment werven. Of je kunt het overzicht op hun site doorlopen.

Tip 2. Check Linkedin voor ‘programmeur’ vacatures

Een van de voordelen van de komst van het internet is dat je niet meer van bureaus afhankelijk bent. Je kunt namelijk direct de vacatures checken van bedrijven die een programmeur zoeken. Er zijn een aantal sites die je hiervoor aan kan wenden. Een van de bekendste daarvan is Linkedin.

Linkedin kennen veel mensen als social media- en netwerksite. Het is inderdaad zeker aan te raden om hier een profiel op aan te maken en om te connecten met andere programmeurs en andere (ICT-)contacten.

Daarnaast biedt Linkedin ook de mogelijkheid om openstaande ‘programmeur’-vacatures te vinden.

Tip 3. Bouw je eigen website en show je programmeerskills

Niets zegt dat jij een goede programmeur bent als het hebben van je eigen website met daarop geschreven code. Ook kun je je skills als programmeur laten zien door interactieve features te bouwen.

Hiermee reageer je natuurlijk niet direct op vacatures, maar je kunt je site wel op je CV zetten. Daarnaast zoeken veel recruiters kandidaten voor openstaande programmeur-vacatures door actief op LinkedIn te zoeken. Als je dan een eigen website hebt waar je naar linkt vanaf je profiel of dat ze vinden als ze je Googlen, dan

https://www.ictvacatures.me/vacature-programmeur/