Webmasterpoint
Image default
Bedrijven

Waarom informatiebeveiliging belangrijk is voor bedrijven

Het huidige klimaat moeten bedrijven zich bewust zijn van het belang van informatiebeveiliging. Nu hacken en datalekken steeds vaker voorkomen, is het cruciaal dat bedrijven de nodige stappen ondernemen om hun gegevens te beschermen. Hier lees je waarom informatiebeveiliging zo belangrijk is voor bedrijven en wat je kunt doen om je bedrijf zo goed mogelijk te beschermen.

De risico’s van het niet prioriteren van informatiebeveiliging

Cyberbeveiliging bedreigingen worden steeds geavanceerder, waardoor het voor bedrijven moeilijk is om hun systemen veilig te houden. In 2021 waren er alleen al in Nederland meer dan 24.688 meldingen van datalekken. Dat is een exponentiële stijging van 88% vergeleken sinds 2020, toen de covid-crisis in volle gang was. En de kosten verbonden aan deze inbreuken zijn duizelingwekkend. Er zijn niet alleen financiële gevolgen, maar een datalek kan ook de reputatie van een bedrijf schaden. Als klanten eenmaal het vertrouwen in een bedrijf verliezen, kan het heel moeilijk zijn om dat terug te winnen. 

 

Wat je kunt doen om de informatiebeveiliging van je bedrijf te verbeteren

Er zijn veel stappen die je kunt nemen om de informatiebeveiliging van je bedrijf te verbeteren. Eén daarvan is investeren in een goede cyberverzekering en geavanceerde beveiligings tools en -technieken om je gegevens te beschermen tegen cyberaanvallen. Dit kan de kosten van een datalek helpen compenseren. Een andere is om ervoor te zorgen dat je werknemers getraind zijn in de beste beveiliging praktijken. Dit omvat zaken als het niet delen van wachtwoorden en het niet klikken op links van onbekende bronnen en afzenders. Als werknemers uit dienst gaan is het belangrijk dat zij geen toegang meer krijgen tot de online tools van je bedrijf. Ook is het belangrijk om regelmatig je software en applicaties bij te werken. Dit helpt om eventuele gaten in je systeem te dichten die hackers zouden kunnen uitbuiten. 

Datalekken komen steeds vaker voor, en daarom is het belangrijk voor bedrijven om informatiebeveiliging prioriteit te geven. Er zijn veel stappen die je kunt nemen om je bedrijf te beschermen, waaronder investeren in een sterke cyberverzekering zoals het ICT beheer van Hendrik Ido Ambacht en je medewerkers trainen in de beste beveiliging praktijken. Door deze stappen te nemen, kun je helpen je bedrijf te beschermen tegen schade.