Webmasterpoint
Image default
Gezondheid

Wat zijn meta-emoties?

Je kunt je waarschijnlijk een tijd herinneren waarin je een meta-emotie ervoer, of een emotie die optrad als reactie op een andere emotie. Misschien was je in tranen toen je met vrienden naar een vrolijke film keek, en schaamde je je toen je verdrietig was. Of misschien voelde je je als kind blij dat je broer of zus werd berispt en voelde je je toen schuldig omdat je je gelukkig voelde.

De meeste mensen zijn bekend met meta-emoties, maar er is weinig over bekend. Daarom ontwierp ons team van het Emotion and Mental Health Lab aan de Washington University in St. Louis een studie om de meta-emotionele ervaringen van mensen in hun dagelijks leven te onderzoeken. We hoopten dat het begrijpen van meta-emoties uiteindelijk mensen zou kunnen helpen er beter op te reageren op een manier die het welzijn verbetert.

We rekruteerden 79 volwassenen tussen de 20 en 71 jaar uit de grotere gemeenschap van St. Louis om enquêtes in te vullen, inclusief vragen over recente gevoelens van depressie. We hebben ze ook een beschrijving en voorbeelden van meta-emoties gegeven om er zeker van te zijn dat ze het concept begrepen. De volgende week werden deze volwassenen tot acht keer per dag gepingd (op hun smartphones of apparaten die we hen verstrekten) om vragen te beantwoorden over hoeveel ze aandacht aan hun emoties schonken en welke (eventuele) emoties ze voelden over andere emoties.

En uit dit onderzoek bleek dat 90% van deze mensen last hadden van meta-emoties.

Wil jij graag je meta-emoties onder controlle krijgen? Neem dan contact op met Nick de Waard.

https://nickdewaard.nl/