Webmasterpoint
Image default
Gezondheid

Tips waarmee jij prioriteiten leert stellen

Tips waarmee jij prioriteiten leert stellen

Merk jij dat de werkdruk te hoog oploopt en heeft dit vervelende gevolgen voor je zoals stress? Dan is het belangrijk dat je prioriteiten leert stellen. Stress kan gevaarlijk voor je mentale en fysieke gezondheid zijn op het moment dat het te lang in je leven aanwezig blijft. Door stress ga jij je vermoeit, energieloos, prikkelbaar en ongelukkig voelen. Dit soort symptomen kunnen er zelfs voor zorgen dat je in een burn-out terecht komt. Dit wil je hoe dan ook voorkomen, vandaar dat je stappen dient te zetten om het stressniveau in je dagelijkse leven zo laag mogelijk te houden. In deze blog lees jij hoe je prioriteiten leert stellen om stress en de kans op een burn-out te verminderen.

 

Op welke manier kun jij je prioriteiten het beste vaststellen?

Zoek jij naar een manier waarop je minder last van stress hebt maar je toch alle belangrijke taken of werkzaamheden op tijd af krijgt? Dan is het belangrijk dat je leert om prioriteiten te stellen. In je leven heb je zowel privé als op werk bepaalde doelen die je wenst te behalen. Wanneer je lekker bezig bent en je de doelen behaalt, maakt dit je gelukkig en krijg je daar energie van. Neem daarom een moment om over je belangrijkste doelen na te denken. Welke stappen moet je zetten om die doelen te verwezenlijken? Geef jij voorrang aan doelen die je privé stelt of vind je de doelen die werk gerelateerd zijn belangrijker? Wanneer je erachter komt welke doelen jij wil bereiken, worden deze doelen je prioriteiten. Kies ervoor om je eigen geluk voorop te stellen en doe alles stap voor stap zodat je minder gestrest raakt.

Ben je toch in een burn-out terecht gekomen?

Heb jij er alles aan gedaan om je prioriteiten op orde te stellen maar ben je toch in een burn-out terecht gekomen? Dan is dat zeer zeker niet je eigen schuld. Je lichaam zet zichzelf nu op de noodrem, zodat je ertoe gedwongen wordt om rust te pakken en veranderingen in je gedrag en leven aan te brengen. Het kan erg fijn zijn om door een professional begeleidt te worden wanneer je het herstelproces van je burn-out instapt. Een burn-out coach staat je bij en steunt je waar jij dat fijn vindt. Vaak heeft een burn-out coach in het verleden ook een burn-out gehad waardoor zij je nog beter bij kunnen staan in deze zware periode van je leven. Wil jij graag in contact komen met een burn-out coach in Eindhoven? Dan kun je uit één van de ervaren coaches kiezen.

 

https://liberi.nl/