Webmasterpoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Een aantal tips voor gezonde lucht in het huis

Het is erg belangrijk om gezonde lucht in een huis te hebben. Gezonde lucht beïnvloedt een aantal zaken: energieniveau, slaap en hoofdpijnen. Hoe zorg je nou dat er voldoende en gezonde lucht in huis is? Je zult erachter komen door dit artikel te lezen. Veel mensen weten het, maar niet iedereen. Gezonde en frisse lucht in een huis is superbelangrijk. Het is net zo belangrijk dat je je huis lucht als dat je koffiedrinkt in de ochtend. Naast het schoonmaken met professionele schoonmaakartikelen is er nog meer wat je kunt doen voor een geschikte leefomgeving.

 

Vaak weten we niet hoe gezond de lucht in ons huis is. Is de lucht te droog, of toch te vochtig? De huizen zijn tegenwoordig erg goed geïsoleerd. Daarom is het belangrijk dat we de lucht goed in de gaten houden. Hoe doe je dit nou? Hoe ga ik ervoor zorgen dat de lucht in mijn huis mijzelf gezond houdt in plaats van ziek?

 

Het hebben van lucht reinigende planten

Je hebt het vast al vaak gehoord: planten zijn gezond. Dit klopt echt. Zo zorgt een goede kamerplant er ook voor dat je zuurstof krijgt. Sommige planten kunnen zelfs lucht reinigen. Door er onderzoek naar te doen kom je er meer over te weten. De kleur groen werkt ook rustgevend. Na het doen van onderzoek kan je gelijk richting het tuincentrum om leuke plantjes uit te zoeken. Een kamerplant die mooi is en zorgt voor gezonde lucht in het huis, dit klinkt toch perfect? De omgeving van de planten maak je natuurlijk schoon met desinfecterende schoonmaakmiddelen.

 

Lekker luchten

Het laten luchten van je huis is simpelweg zo belangrijk. De frisse lucht van buitenaf is vaak erg gezond en ook nog eens goedkoop. Wat je kunt doen is in de ochtend vijf à tien minuten je ramen tegen elkaar openzetten. Dit maakt een groot verschil. Maak het onderdeel van je routine. Zo kun je de ramen opendoen, gaan douchen, jezelf klaarmaken, iets eten en de ramen weer dicht doen. Terwijl jij klaar bent voor een nieuwe dag, is je huis weer voorzien van frisse lucht. Lekker toch?

http://fayon.nl