Webmasterpoint
Image default
Meubels

Waar moet een nieuw bed allemaal aan voldoen?

Je bent zelf of misschien wel met u partner of voor u kind op zoek naar een bed. Je komt er dan snel genoeg achter dat er een groot aanbod is in bedden. Zo zijn er veel verschillende partijen die veel soorten bedden aanbieden. Hoe kies je een goed bed dat bij jouw past? Dat is niet zo makkelijk, door de vele keuze zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Om u een beetje op weg te helpen wordt in deze blog beschreven waar een bed sowieso aan moet voldoen, en welke opties er nog zijn om wat extra gemak of luxe te creëren.

Bedbodem

Het belangrijkste van een bed is natuurlijk dat je een goede nachtrust krijgt. Dit heeft natuurlijk te maken met het bed zelf, maar ook met het matras en de kussens. Het matras is het belangrijkste onderdeel van het bed. Toch heeft het bed frame wel invloed op het matras. Misschien heb je het zelf wel is gedaan, slapen op een matras die op de grond ligt. Ja dit is even prima, maar natuurlijk geen pretje. Een bed met een lattenbodem of een spiraalbodem laat het matras ook goed functioneren. Dus bepaal eerst zelf goed wat voor een bodem je wil voor je bed. Een lattenbodem is de populairste en meest verkochte bodem. Is makkelijk in gebruik en hoe meer latten je neer legt hoe steviger je bed is. Ook heb je een keuze voor een spiraalbodem of een schotelbodem. Een spiraalbodem is gemaakt uit metaaldraden en heeft een erg lange levensduur. Ook ventileert deze bodem erg goed. Een schotelbodem is te vergelijken met een lattenbodem, maar zijn gemaakt door latten die niet mee buigen. De bodem is soepel door schotels die los van elkaar bewegen. Deze bodems kan je allemaal krijgen bij Emob. Deze partij heeft een groot assortiment in bedden en ook in de verschillende bedbodems.

Dekbed

Ook het dekbed is belangrijk voor de nachtrust. Dekbed kan erg mooi zijn voor de uitstraling van je bed en de algehele slaapkamer, maar kan ook comfort bieden voor het slapen. Een zachte mooie stof is lekker, en kijk ook bij het kopen van dekbed naar de wasvoorschriften. Het is zonde als je na één keer wassen de fijne stof weg is en minder comfortabel.

Opbergruimte

Naast het slapen is het ook fijn om wat kwijt te kunnen in de slaapkamer. Misschien heb je niet een grote slaapkamer en dan kan een tweepersoonsbed het grootste gedeelte al vullen. Ook hier voor zijn opties. Denk bijvoorbeeld aan een bed met opbergruimte. Je kan denken aan laden onder het bed, maar ook aan kasten of een hoofd van het bed met een paar planken. Het is handig om hier rekening mee te houden, want het kan de slaapkamer enorm opruimen en een mooie uitstraling geven.  

Nachtkastjes

Nachtkastjes kunnen net als lades ook opbergruimte bieden. Maar nachtkastjes hebben ook nog een andere functie. Ten eerste zijn ze mooi voor de uitstraling van de slaapkamer. Vaak worden er ook bedden aangeboden waar je nachtkastjes bij kan krijgen. Ook kan je het nachtkastje gebruiken om iets op te zetten. Denk aan een mooie foto, een wekker, een nachtlampje of misschien wel een glas water.