Webmasterpoint
Image default
Meubels

Vier keer een knusse woonkamer in de winter

Hoewel de meeste van ons niet kunnen wachten op het voorjaar, heeft het ook wel wat: de winter. Het is toch heerlijk om na een lange winterwandeling samen op de bank te kruipen met wat warme dranken? Als je een lekker knusse woonkamer hebt, zijn de koude dagen helemaal niet zo’n straf. Dit zijn vier tips voor een knusse woonkamer.

Kussentjes en dekentjes

Maak de woonkamer gezellig met kussentjes en dekentjes op de stoelen en banken in het kleurenpalet van jouw woonkamer. Dat ziet er niet alleen gezellig uit, maar biedt ook nog eens een stukje extra warmte. De echte koukleumen hebben misschien ook baat bij een Qnuss warmtekleed, dat verwarmd wordt op elektriciteit. Heerlijk om op koude dagen over een stoel te leggen.

Warme kleuren

Een knusse sfeer creëer je door te werken met warme kleuren. Denk hierbij aan kleuren in het rood-geel spectrum, beige of bruin. Laat dit terugkomen op de muren, op de vloer, in de meubels en de accessoires. Kleuren als grijs, blauw en groen zijn misschien wel stijlvol, maar ogen toch wat koeler en afstandelijker.

Een lekker vloerkleed

Een lekker vloerkleed is de ideale manier om wat extra huiselijkheid aan je woonkamer toe te voegen. In de winter is het heerlijk om een lekker hoogpolig vloerkleed van zacht materiaal als wol op de vloer te hebben liggen. Dat houdt je voeten lekker warm en voorkomt ook nog eens dat er veel warmte uit de woonkamer via de vloer verloren gaat.

Licht

Licht is bij uitstek een sfeermaker. Zeker in de winter, wanneer het vroeg donker wordt en in de ochtend pas laat weer licht is, kun je met verschillende verlichtingsmogelijkheden een fijne sfeer creëren. Kies voor een mooie plafondlamp met dimfunctie en vul dit aan met mooie spots aan de muur, bureaulampjes, een schemerlamp en kaarsen. De kleur van het licht is ook sterk sfeerbepalend. Je wilt dat het licht een warme kleur heeft, eerder gelig dan wit dus. Gloeilampen geven gezelliger licht dan LED-lampen, maar zijn wel echte energieslurpers. Kies daarom voor LED-lampen die geel licht uitzenden, of ga voor een lampenkap die het licht wat warmer van kleur maakt.