Webmasterpoint
Image default
Aanbiedingen

Kom meer te weten over kosher eten

 

Eten is iets wat we iedere dag. Iedere dag opnieuw ben jij een aantal voedingsstoffen nodig om te kunnen leven. Tijdens het uitvoeren van bepaalde activiteiten, verbruik jij ook voedingsstoffen. Het verbruik van de voedingsstoffen kan worden aangevuld door heerlijke maaltijden. Tegenwoordig houden we onze ogen veel op het eten. We staan stil bij bepaalde ingrediënten van de verschillende maaltijden. Dit kan te maken hebben met religie of met een dieet. Kosher eten wordt gedaan vanuit de geloofsovertuiging. Wij vertellen jou graag meer over kosher eten. Lees snel verder en ontdek meer informatie. Wat mag iemand die kosher is wel en niet eten? 

Kosher eten versus kosher style 

Er is een belangrijk verschil wat je moet weten. Er zit namelijk een verschil tussen kosher zijn en kosher stijl eten. Wanneer iemand kosher is, dan kan je in Nederland bijna niet uiteten gaan. De regels zijn namelijk erg streng en vrijwel geen enkel restaurant in Nederland kan voldoen aan deze regels. 

Kosher eten 

Allereerst zijn er twee serviezen aanwezig op tafel. Het ene servies wordt gebruikt voor de melkproducten en de andere enkel voor de vleesproducten. Sommige Joden hebben deze twee zelfs apart gescheiden in twee keukens. Het vlees wat een kosher persoon wil eten, moet afkomstig zijn van een koshere slager. Het is dus niet makkelijk om te gaan eten bij niet-joodsen. De kans dat zij hun vlees halen bij een koshere slager is namelijk erg klein. Deze strikte wetten zijn ook bedoeld dat Joden enkel gezamenlijk kunnen eten. Eten is de perfecte vorm voor bonding en samenkomen. 

Kosher style 

In Nederland zijn er veel Joden die kosher style eten. Dat is eigenlijk de lichte versie van het kosher eten. Voor de orthodoxe joden kan het worden beschouwd als nep, maar voor de Joden die een liberale vorm van het Jodendom aanhangen, is de kosher style voldoende. Een aantal dieren die zij wel mogen eten zijn: geiten, herten, koeien, kippen, zalm en makreel.