Webmasterpoint
Image default
Bedrijven

Veiliger op werk door bhv cursus

Mogelijk staat u er weinig bij stil, maar vele werkgevers laten hun personeel een bhv cursus doen. De trainingen stellen bedrijven in staat om alert te reageren in geval van nood. Een ongeluk zit in een klein hoekje binnen een bedrijfspand of in een schoolgebouw. Een werkgever zorgt dat voldoende medewerkers de handelingen kennen als de situatie zich voordoet. De lessen bereiden de deelnemers tegelijkertijd voor op een scenario met een brand of een evacuatie. Een bedrijf start de dag met een gerust hart als voldoende personeel weet hoe ze omgaan met een spoedsituatie.

 

Voorbereid op calamiteiten

Organisaties nemen maatregelen om te voorkomen dat ze radeloos staan tijdens een ongeval. Een bedrijfshulpverlener leert onder meer hoe de communicatie over het ongeluk het beste overkomt. Nieuwkomers maken voor het eerst kennis met een bhv cursus door een basispakket te doorlopen. De trainingen werken toe naar zowel een mondelinge als een schriftelijke toetsing. Het is belangrijk om dat onthouden dat het certificaat slechts voor een bepaalde periode zijn geldigheid behoud. Na verloop van tijd zal u de lessen repeteren om het geheugen steeds op te frissen. De deelnemer krijgt de keuze om de scholing op een cursuslocatie of via een digitale lesmethode te volgen.

 

Meer dan alleen EHBO

Het liefst maakt u zo min mogelijk ongelukken mee, maar juist daarom werkt de kracht van herhaling. De trainingen stomen de kandidaten in ieder geval klaar voor de dagelijkse praktijk. Bij een reanimatie van een collega of een bezoeker telt iedere seconde op de klok. Een bhv cursus maakt het verschil in gevaarlijke omstandigheden op de werkvloer. Kostbare minuten verstrijken voordat een ambulance of brandweer op locatie komt. Het lesmateriaal reikt verder dan slechts een training voor eerste hulp bij ongeval. Voortaan weet u ook wat te doen als het aankomt op een ontruiming. Ieder bedrijf is verplicht om tenminste één medewerker aan te stellen als bedrijfshulpverlener. Wie wordt de deelnemer namens uw organisatie? Een werknemer meldt een medewerker makkelijk aan voor een bhv cursus, terwijl de stap veel oplevert.