Webmasterpoint
Image default
Marketing

Waarom is content marketing zo belangrijk?

Je komt content marketing elke dag wel tegen, want content marketing is alle marketing waarbij content wordt gebruikt. Het kan namelijk ook tekstueel of audiovisueel zijn. Dus het is vrij breed. Marketing in het algemeen is heel cruciaal voor een bedrijf, want zonder marketing komt niemand naar jou toe. Marketing zorgt namelijk voor dat je merknaam bekend wordt. Als niemand überhaupt weet dat jij in de stad gevestigd bent, hoe kunnen ze dan naar jou toe komen. Je kunt niet verwachten dat klanten vanzelf in een keer allemaal naar jouw winkel komen. Dit is hetzelfde met online marketing, want jouw website is op het begin ook onvindbaar. Meer informatie? Ga dan naar de site van DoubleSmart.

Adverteren

Net zoals met marketing moet je dus met online marketing adverteren. Dit gaat bij beide wel verschillend. Met marketing kun je bijvoorbeeld adverteren op populaire plaatsen in de buurt, waardoor de buurtbewoners te weten kunnen komen dat jouw bedrijf in de buurt is. Je zou natuurlijk ook flyers uit kunnen delen op evenementen die vaak bezocht worden. Een andere vorm van marketing is printmarketing, dit is het laten bezorgen van folderwijk en kranten. Dit kan jouw bedrijf ook heel erg helpen, want deze folders en kranten worden natuurlijk alleen in de buurt uitgedeeld, waardoor iedereen die het leest gelijk weet wat en waar jouw bedrijf is, dit kan jouw bedrijf dus helpen met de groei in de buurt.

 

Maar als je wat landelijker wilt zijn is het handiger om een website te hebben, maar deze website moet natuurlijk ook nog hogerop komen, want anders komt niemand naar jouw site. Je kunt met meerdere vormen van online marketing ervoor zorgen dat er meer verkeer naar jouw website komt. Een van de grootste en populairste vormen is social media marketing. Deze vorm is cruciaal omdat eigenlijk iedereen wel op social media zit dat maakt het ook zo interessant voor bedrijven. De reden hiervoor is dat je een heel groot bereik hebt met social media en dat is belangrijk voor als je wilt adverteren. Je hebt veel platformen waaruit je kunt kiezen. Voorbeelden van deze platformen zijn Instagram, Facebook, Twitter, YouTube en nog meer, want er zijn genoeg platformen, maar je wilt natuurlijk adverteren op het beste platform.

Instagram

Bij instagram kun je adverteren tussen de posts, dit is heel erg op te vallen dus dat is mooi voor de adverteerder, want je wil natuurlijk dat jouw reclame op valt. De advertentie lijkt namelijk op het eerste gezicht op een volgende post, maar het is eigenlijk gewoon een advertentie. Bij Facebook kun je ook op plekken adverteren hetzelfde geldt ook bij Twitter. Bij YouTube kun je tussen de video’s adverteren. Je kunt dus op video’s adverteren die door jouw doelgroep worden bekeken. Daardoor kun je gemakkelijk jouw doelgroep bereiken.

 

Naast social media marketing heb je ook nog andere vormen. Een van deze vormen is e-mail marketing, deze vorm van marketing is ook cruciaal. Je kunt hier net zoals bij social media marketing veel mensen bereiken en dat is dus een van de dingen die bedrijven belangrijk vinden als ze gaan adverteren. Het bereik heeft dus een hele belangrijke rol als het gaat om adverteren. Dit is ook niet gek, want je wilt niet ergens adverteren waar bijna geen mensen zijn of op komen. Dat heeft ook geen nut, waardoor het eigenlijk tijdsverspilling en geldverspilling is.