Webmasterpoint
Image default
Bedrijven

Genieten van de tuin

Vakantiegevoel in eigen tuin? Ja hoor, dat kan best. Het is wel een kwestie van mindset. Als jij de hele tijd maar blijft denken ‘Ik wil naar Spanje’ dan gaat het natuurlijk niet leuker worden. Dat is zonde want met wat leuke activiteiten kun je jouw tuin echt herwaarderen!

Ga spelen

Ja, je hoort het goed. Spelen geeft energie. Ging je vroeger met Pasen, paaseieren zoeken in de tuin? Je kunt verstoppen wat je wilt en je kunt de regels zo maken als je wilt. Ga ze bijvoorbeeld om en om verstoppen en houd de stopwatch erbij. Wie is het snelste? Hang er nog een leuke weddenschap aan en reken maar dat je actief bent!

Tuinieren

Begin met een klein moestuintje. Het klinkt ingewikkeld voor sommige mensen, maar dat hoeft het niet te zijn. Begin simpel met wat zaadjes voor bijvoorbeeld bieslook. Het groeit snel en je hebt zo ook nog eens verse bieslook in huis. Dat kun je dan weer gebruiken voor het maken van kruidenboter.

Eet buiten

Als je helemaal apart wil doen, eet ook eens buiten met minder weer. Pak jezelf goed in en zorg dat de regen niet in de pan drupt. Houd de deksel erop dus! Buiten eten is leuk, buiten koken, barbecueën of wokken is natuurlijk ook heel leuk. Tenzij je een geschikt afdak hebt, kun je hiervoor wellicht wel op goed weer wachten.

Ervaar het buiten zijn

Buitenlucht maakt tot in tegenstelling tot wat soms wordt gedacht, niet moe. Binnen zitten maakt vaak moe. Het mooie van buiten is dat het weer je heel snel in ‘het nu’ trekt. Waar een heftige regenbui of een windvlaag al niet voor kan zorgen.

Terras meubelen, gebruik ze!

Ga gewoon vaker naar buiten. Ga lekker buiten zitten op jouw terras. Zorg voor fijne terras meubelen. Zo hou je het lekker lang vol en kun je genieten van het buitenleven.

https://www.outsidemeubelen.nl/