Webmasterpoint
Image default
Oog Laseren

Verhelp bij- en verziendheid met LASEK ooglaseren

LASEK is een vorm van ooglaseren, die veel van de voordelen van andere behandelingen combineert, namelijk die van LASIK en PRK. LASEK-ooglaseren wordt gebruikt voor de behandeling van astigmatisme, bijziendheid of verziendheid en is vandaag uitgegroeid tot een van de meest geliefde behandelmethodes bij https://www.laatjeogenlaseren.nl/.

Wat zijn de voordelen van LASEK-ooglaseren?

LASEK heeft verschillende voordelen. Complicaties in het hoornvlies worden vermeden en deze vormg van oogchirurgie veroorzaakt minder vaak droge ogen dan LASIK-behandelingen. Tijdens de behandeling worden verschillende technieken gebruikt om de zeer dunne oppervlaktelaag van cellen (epitheel) vast te houden. Dit wordt gebruikt om het hoornvlies te herstellen nadat de lasersculptuur is uitgevoerd. 

LASEK lijkt erg op PRK. Beide omvatten het liften van het extreem dunne epitheel om toegang te krijgen tot de diepere hoornvliesweefsels, in plaats van een dikkere hoornvliesflap te creëren zoals bij de LASIK methode.

Het belangrijkste verschil tussen deze behandeling en PRK is dat de epitheellaag wordt bewaard en vervolgens vervangt, terwijl in PRK het epitheel volledig wordt verwijderd en een nieuwe epitheellaag de volgende dagen na de operatie teruggroeit.

Aanvankelijk dachten veel artsen dat door het behoud van het epitheel er een snellere hersteltijd zou zijn dan PRK. In de praktijk hebben veel chirurgen echter ontdekt dat de vervangen epitheellaag na het ooglaseren vaak langer duurt om te genezen in vergelijking met de groei van een nieuwe epitheellaag na PRK. De ooglaser kosten van een LASEK behandeling beginnen al vanaf € 898 per oog.

Draag een verbandcontactlens na de behandeling

Net als andere vormen van laseren, werkt LASEK door het hoornvlies opnieuw vorm te geven met behulp van een excimerlaser. Hierdoor wordt het licht dat het oog binnenkomt goed op het netvlies kan gericht, wat resulteert in een helderder zicht zonder bril of contactlenzen.

Patiënten moeten ongeveer drie of vier dagen na het ooglaseren een “verbandcontactlens” dragen. Dit verband dient als beschermende laag tussen je knipperende oogleden en het behandelde oogoppervlak. Ook moet je enkele weken langer druppels gebruiken voor een optimaal herstel.