Webmasterpoint
Image default
Aanbiedingen

5x de beste vloerkleden voor thuis

Of je nou veel of weinig ruimte in huis hebt, een vloerkleed maakt jouw interieur compleet. Er zijn zoveel verschillende kleuren, maten en materialen om uit te kiezen, maar welk kleed past het beste bij jouw meubilair? In deze blog maak je kennis met onze top 5.

Wollen vloerkleed
We willen beginnen met een van onze favoriete vloerkleden, het wollen vloerkleed. Deze kleden voelen lekker zacht en warm aan. Dit kleedje is dus heerlijk om te hebben als de temperaturen wat lager liggen. Doordat het wol van nature vettig is, weert het vuil af. Verder is de stof ook nog eens isolerend en geluiddempend.

Jute vloerkleed
Een jute vloerkleed is van nature stug en hard. In enkele gevallen wordt er katoen doorheen gewoven om het kleed wat zachter te maken, maar de harde stof maakt dit kleed juist aantrekkelijk. De stof is makkelijk schoon te maken met een stofzuiger en prikt niet. Voor een stevige ondergrond is dit dus een uitstekende keuze.

Sisal vloerkleed
Een sisal vloerkleed wordt vaak vergeleken met een jute vloerkleed. Het verschil tussen deze twee stoffen, is dat sisal nog harder en ruwer is. Deze kleden zijn 100% natuurlijk en bijzonder stevig en slijtvast. Als je zoekt naar een karpet wat tegen een stootje kan, dan is sisal misschien wat voor jou.

Katoenen vloerkleed
Katoenen kleden hebben als voordeel dat het materiaal makkelijk is om te verven. Dit betekent dat je een ruime keuze hebt uit variërende dessins. Het is een licht materiaal, dat verrassend stevig is. Als je een uniek patroon op je vloer wilt, dan is dit een echte aanrader.

Bamboezijden vloerkleed
Bamboezijde is een relatief nieuw materiaal voor kleden. De naam doet vermoeden dat een zijden materiaal wordt gebruikt, maar het is gemaakt van bamboevezels. Dit is eigenlijk een milieuvriendelijke variant van zijde. Dit vloerkleed is ideaal voor mensen met allergische reacties op stof, aangezien het een luchtdoorlatend materiaal is.

https://vmusvloerkleden.nl