Webmasterpoint
Image default
Dienstverlening

Adverteren op YouTube: Bereik je doelgroep met effectieve videoadvertenties

Wil je je doelgroep op een effectieve manier bereiken? Dan is adverteren op YouTube een goede optie. In deze tekst leer je hoe adverteren op YouTube werkt en wat het verschil is tussen een advertentie en een paginabericht op Facebook.

Hoe werkt adverteren op YouTube?

Adverteren op YouTube biedt verschillende mogelijkheden om je doelgroep te bereiken. YouTube is het grootste videokanaal ter wereld, met meer dan 2 miljard ingelogde gebruikers per maand. Het is de tweede grootste zoekmachine en behoort tot de top 3 meest bezochte websites wereldwijd. Het adverteren op YouTube wordt vaak vergeten in de digitale marketing mix, maar het kan zeer effectief zijn.

Om te adverteren op YouTube heb je een YouTube-kanaal, een Google Ads-account en goede advertentievideo’s nodig. Er zijn twee soorten campagnes waar je uit kunt kiezen: TrueView advertenties en Bumper advertenties.

TrueView advertenties zijn advertenties waarvoor je pas betaalt wanneer kijkers je advertenties bekijken of interactie hebben gehad met de video. Deze video’s worden vóór, tijdens of na andere video’s weergegeven en de kijker kan de advertentie na vijf seconden overslaan.

Bumper advertenties zijn korte video’s van maximaal 6 seconden die niet kunnen worden overgeslagen. Deze advertenties zijn gericht op het vergroten van de merkbekendheid en je betaalt per duizend vertoningen.

Het adverteren op YouTube biedt specifieke targeting mogelijkheden, zoals demografische gegevens, locatie, interesses en remarketinglijsten. Je kunt ook targeten op aspecten rondom de inhoud van de pagina waar de videoadvertentie wordt weergegeven.

Een goede advertentievideo voor YouTube is tussen de 20 en 40 seconden lang en toont de belangrijkste boodschap in de eerste 5 seconden. Het is belangrijk om te bepalen welk doel je wilt bereiken met je campagne, bijvoorbeeld het genereren van websiteverkeer of het laten bekijken van meer video’s.

Als social media bureau heeft Your Business Online ervaring met het opzetten van pakkende YouTube campagnes. Ze kunnen je helpen om het maximale uit adverteren op YouTube te halen en de juiste doelgroep te bereiken.

Naast YouTube is Facebook ook een platform met veel gebruikers en mogelijk interessant om een bedrijfsaccount aan te maken. Voor Facebook marketing kun je ook samenwerken met een social media bureau als Your Business Online. Zij beschikken over de juiste kennis en ervaring om meetbaar resultaat te boeken voor jouw bedrijf.

Wat is het verschil tussen een advertentie en een paginabericht?

Een advertentie en een paginabericht zijn beide manieren om je boodschap op Facebook te verspreiden, maar er zijn wel enkele verschillen tussen de twee.

Een paginabericht is een bericht dat je plaatst op je eigen bedrijfspagina. Deze berichten worden weergegeven aan een deel van je volgers op organische wijze, dus zonder dat je ervoor betaalt. Het algoritme van Facebook bepaalt hoeveel mensen je bericht te zien krijgen. Door paginaberichten te plaatsen kun je je volgers informeren, betrokkenheid creëren en je merkverhaal vertellen.

Een advertentie daarentegen is een betaalde vorm van content die je kunt plaatsen op Facebook. Met Facebook advertenties kun je je bereik vergroten en specifieke doelgroepen targeten op basis van leeftijd, locatie, geslacht, interesses en meer. Advertenties kunnen verschillende doelen hebben, zoals het genereren van leads, het verhogen van websiteverkeer of het stimuleren van verkopen. Door te adverteren kun je je boodschap aan een groter publiek laten zien dan alleen je volgers en kun je de prestaties van je advertenties meten en optimaliseren.

Kortom, een paginabericht is meer gericht op je bestaande volgers, terwijl een advertentie zich richt op het vergroten van je bereik en het bereiken van nieuwe doelgroepen.

https://www.yourbusinessonline.nl/