Webmasterpoint
Image default
Beauty en verzorging

Afslanken met medische apparatuur: zo werkt dat!

Obesitas is en blijft wereldwijd een groeiend probleem. We komen er steeds meer achter dat obesitas ook echt niet alleen te maken heeft met gebrek aan motivatie. Steeds meer mensen kiezen daarom voor afslanken met lasertherapie, bijvoorbeeld met apparatuur van Medilaser. Dit is een relatief nieuwe therapie, maar het kent fantastische resultaten. In dit artikel vertellen we er alles over.

Waarom kiezen voor deze behandeling?

Helaas zien nog steeds veel mensen obesitas als een motivatieprobleem, maar we komen er steeds meer achter dat dat absoluut niet het geval is. Vechten tegen obesitas is een zware strijd waar ook genetische factoren vaak een rol spelen. Om die reden kan het een uitkomst zijn om naast een gezond dieet een extra steuntje in de rug te krijgen. Een laserbehandeling kan dan een uitkomst zijn.

De apparatuur

Lasertherapie is gebaseerd op Oosterse geneeswijze en met name op acupunctuur, waarbij de vele kleine naaldjes nu vervangen zijn door een heleboel kleine laserstraaltjes. Deze laserstraaltjes zetten een hoop processen in het lichaam in werking. Lasertherapie is onder andere goed voor het onderdrukken van de eetlust, waardoor je minder snel zult gaan snoepen en kleinere porties zult eten. Daarnaast stimuleert lasertherapie de stofwisseling en draagt het bij aan de verbranding van vet.

Gecombineerde leefstijl interventie

Lasertherapie alleen is helaas niet genoeg om op gewicht te blijven. Om je nieuwe gezondere gewicht te behouden of te blijven afvallen is het nodig dat er een gecombineerde leefstijlinterventie plaatsvind. Er zijn steeds meer manieren om af te vallen. Zo kiezen veel mensen bijvoorbeeld voor een maagverkleining, lasertherapie of medicatie. Dit zijn steuntjes in de rug, maar om echt gezond te worden en blijven, is het wel de bedoeling om daarnaast met een diƫtist te kijken naar een gezond patroon wat betreft eten en bewegen, anders is het verloren gewicht er binnen een mum van tijd weer aan. Een gecombineerde leefstijl interventie waarbij een ingreep zoals lasertherapie of een maagverkleining gecombineerd wordt met een gezond dieet, blijkt voor veel mensen met langdurige obsesitas ontzettend effectief te zijn. Obesitas hoeft niet voor het leven te zijn als je een therapie vindt die bij je past.