Webmasterpoint
Image default
Beauty en verzorging

Zadelkruk of kapperskruk? Zitmeubel in uw kapsalon!

Zadelkruk of Kapperskruk?

 

In vrijwel alle kapsalons treft u een kapperskruk oftewel een zadelkruk aan. Niet zo verwonderlijk als je beseft dat kappers dagelijks vele uren achtereen in een zelfde houding werkzaam zijn. Het is algemeen bekend dat dit voor veel lichamelijke klachten kan zorgen. Naast de veel gehoorde klacht van vermoeide handen en spataderen heeft men binnen deze beroepsgroep bovengemiddeld veel last van de nek en rug. Helaas zorgen deze lichamelijke klachten voor veel overlast en zelfs ziekmeldingen. Om dit te voorkomen is het verstandig als een kapper regelmatig pauzeert en tijdens zijn werkzaamheden gebruik maken van een zadelkruk (of kapperskruk).

 

Zadelkruk eigenschap

 

De zadelkruk heeft een ergonomisch gevormde zitting waardoor je in een actieve en natuurlijke houding komt te zitten. Hiernaast komen de bekken automatisch in de juiste stand te staan waardoor afknelling van de benen wordt voorkomen.

 

Wat is ergonomie?

 

In dit artikel is het woord ergonomie al een aantal keren gebruikt maar wat is dit nu precies? Om het zo kort en bondig mogelijk te formuleren gebruiken we de definitie van de Nederlandse Vereniging voor Ergonomie. “Ergonomie streeft naar het zodanig ontwerpen van gebruiksvoorwerpen, technische systemen en taken dat de veiligheid, de gezondheid, het comfort en het doeltreffend functioneren van mensen bevorderd”. Een zadelzitting voldoet door haar vormgeving aan deze definitie en is daarom een belangrijk hulpmiddel bij het voorkomen van onder andere nek en rugklachten.

 

Kapperskruk

 

De kapperskruk (of zadelkruk) wordt dus zeer veel gebruikt in de kappersbranche maar ook in veel andere beroepsgroepen. Zo is de kapperskruk een welkom hulpmiddel bij schoonheidsspecialisten, artsen, leerkrachten, baliemedewerkers, laboranten en verplegend personeel. In huiselijke kring wordt hij veelal gebruikt als “sta- zit hulp” door mensen die moeilijk ter been zijn.

 

Zadelkrukken shop

 

Een zadelkruk is een product wat je bij voorkeur koopt bij een specialist. Naast de de ergonomische eigenschappen van de kruk op wielen zijn er nog een aantal belangrijke aandachtspunten. Zo is de juiste zithoogte essentieel en wil u mobiliteit op de werkvloer is het raadzaam om u te laten adviseren over de juiste wieltjes voor uw vloer.

 

Tabouret Benelux maakt kwaliteit betaalbaar!

https://www.tabouretbenelux.com/