Webmasterpoint
Image default
Aanbiedingen

Hier moet je goed mee opletten als je fotograaf bent van een makelaar

Gefeliciteerd! Je bent fotograaf voor een makelaar geworden. Je mag de allermooiste foto’s van huizen die hun aanbieden en verkopen aan particulieren. Maar daarbij krijg je ook een druk op je schouders, want je moet wel de beste foto’s aanleveren die je kunt krijgen. Gelukkig helpen wij jou een handje verder met een paar belangrijke tips waardoor je altijd de beste foto’s maakt waar de makelaar erg blij mee mag zijn. Dus pak je notitieblok erbij en ga aan de slag.

Hoe meer ruimte, hoe beter

Mensen die een huis zoeken, willen graag foto’s zien waar het lijkt alsof het huis erg ruim is. Dit is een speciale techniek die je even moet weten als fotograaf. Er zijn bepaalde hoeken in kamers die je perfecte foto’s kunt maken. Op deze manier lijkt het net alsof de kamer groter lijkt. Daarbij is standpunt ook een belangrijk woord. Als je iets hoger gaat staan of een wide lens erbij pakt, dan krijgt de foto ook een ander gevoel. Maar je kan dit pas bepalen als je daadwerkelijk bij het huis zelf bent. Daarbij is ook de magic van editing een goed hulpmiddel.

Alles duidelijk in beeld

Een goede fotograaf van een makelaar kan alle belangrijke aspecten van het huis goed in beeld brengen. Dit zijn bijvoorbeeld de ruimtes, de ramen, het bepaalde licht wat in de kamers schijnt maar ook hoe de hal eruit ziet. Het zijn belangrijke details die het maken of kraken voor mensen om eens een bezichtiging in te plannen voor het huis. Als je deze niet goed kunt uitlichten, dan wordt de makelaar niet blij en kan je weer opnieuw gaan fotograferen. Je moet ook geluk hebben hoe schoon het huis is gemaakt door de huidige bewoners.

Aantrekkelijke foto’s zijn belangrijk

Als de foto’s niet aantrekkelijk genoeg zijn, dan kan een makelaar deze ook niet aanbieden aan klanten. Je moet het zo aantrekkelijk mogelijk maken in de foto’s om ze nieuwsgierig te maken. Dit kan je doen door middel van belichting en een beetje editing om het ruimer en lichter te maken. Kortom, je moet goed oog voor details hebben en ook ruimtelijk inzicht hebben.

 

https://www.vandijkvanessen.nl/