Webmasterpoint
Image default
Winkelen

Waarom een wijnkoelkast 2 zones het beste is voor een kok

Als kok heb je waarschijnlijk een brede interesse in wijnen. Maar wat moet je doen om al je wijnen goed te bewaren? Het antwoord op deze vraag is een wijnkoelkast 2 zones. Zelfs als je een professionele of hobbykok bent, heb je een wijnkoelkast 2 zones nodig om je wijn goed te bewaren.

Wijnkoelkasten 2 zones zijn specifiek ontworpen voor restaurants en woningen. Deze koelkasten bieden twee kamers met verschillende temperaturen voor perfecte wijnbewaring. Daarom zetten we vijf redenen waarom elke kok voor een wijnkoelkast 2 zones zouden kiezen:

1. Vermijd oververhittingsgevaar

Doordat de kok verschillende wijnschappen heeft, kunnen zich problemen met oververhitting voordoen. Het gebruik van een wijnkoelkast 2 zones zorgt ervoor dat je wijn optimaal wordt bewaard, omdat je kunt variëren met de temperatuur van het apparaat. Daarnaast is de temperatuurregeling van elke kamer eenvoudig met de bedieningspaneel te regelen.

2. Biedt meer ruimte

Een wijnkoelkast 2 zones biedt meer ruimte dan een enkele zone. Als je een grote collectie wijn hebt, biedt de twee-zone-koelkast je de vrijheid om je wijnen te sorteren. Je kunt bijvoorbeeld een koele zone gebruiken om verse wijnen te bewaren, of een warme zone gebruiken voor de perfecte serveertemperatuur. Hiermee heb je de controle over je wijncollectie en kan je deze goed beheren, zonder dat er iets aan kwaliteit verloren gaat.

3. Vermindert energieverbruik

Wijnkoelkasten 2 zones sluiten beter af dan hun tegenhangers met één zone. Ze zijn daardoor energiezuiniger, omdat ze ervoor zorgen dat de kamers niet oververhitten. Als je twee verschillende temperaturen hebt, hoeft de koelkast niet harder te werken om de temperatuur buiten te reguleren. Dit resulteert in lagere energiekosten.

4. Verlengt de levensduur van de wijn

De lagere temperatuurin het koelvak van de wijnkoelkast 2 zones voorkomt dat de ingrediënten snel hun smaak en kracht verliezen. De extreme temperatuurschommelingen in standaard koelkasten, verlengen de tijd tot het bederf van de wijn.

5. Bespaar ruimte

Als je je wijn opgesplitst hebt in twee kamers, heb je geen grote hoeveelheid ruimte nodig om het allemaal op te bergen. Dit is ideaal voor kleine keukens of andere gebieden waar je wat extra ruimte hebt. Bovendien is een wijnkoelkast 2 zones vaak compact en stevig genoeg om te worden neergezet in een hoekje.

Ideale temperatuur

De ideale temperatuur om je wijn in een wijnkoelkast 2 zones te bewaren, is 7-10 °C. De onderste zone kan lager zijn (7-10 °C) terwijl de bovenste zone hoger kan zijn (12-15 °C). Met deze temperatuursinstellingen heb je een brede keuze aan wijnen die allemaal op de juiste temperatuur worden bewaard.

Conclusie

Een wijnkoelkast 2 zones is ideaal voor elke kok. Je kan er de perfecte temperatuur voor je wijnen mee instellen, je kan er meer ruimte mee besparen en het is energiezuiniger. Ga voor meer informatie over wijnkoelkast 2 zones en begrijp waarom een wijnkoelkast 2 zones zo nuttig is voor koks.

.