Webmasterpoint
Image default
Internet

3 sites om afbeeldingen naar andere formaten te converteren

Afbeeldingen zijn alles, zowel vanuit communicatief oogpunt als vanuit SEO-oogpunt: Google is in feite zeer alert op de foto’s op de websites en stelt de positionering van een portaal vast op basis van de lichtheid van de afbeeldingen en de laadsnelheid. Dit betekent dat het vaak converteren van een foto naar een lichter formaat de ideale oplossing is om de kwaliteit van een afbeelding te kunnen behouden, terwijl deze meer geschikt is voor de logica van het web. Dus hier zijn 4 sites om afbeeldingen online naar andere formaten te converteren.

1. AnyConv

AnyConv is een van de beste hulpprogramma’s voor beeldoptimalisatie op internet, zowel vanwege de vele opties voor beeldbewerking die het beschikbaar maakt voor gebruikers, als voor een lay-out en stijl die u letterlijk in contact willen brengen. Zelfs als je geen dwingende behoefte hebt. Het belangrijkste kenmerk van AnyConv is de mogelijkheid om alle bronafbeeldingen die tot het RAW-formaat behoren te converteren: daarom DNG, NEF, ORF, CR2, ARW, RAF, PEF, PDF en uiteraard JPG. Omgekeerd kunnen de geconverteerde afbeeldingen worden opgeslagen in Webp-, PNG- en JPG-indeling. Tot slot, om te onderstrepen dat Raw.Pics.io ook een professionele tool voor het vergroten of verkleinen van afbeeldingen wordt, maar alleen als de foto in JPG-formaat is.

2. CloudConvert

CloudConvert is op zijn zachtst gezegd een krachtig hulpmiddel voor het converteren van afbeeldingen. Allereerst is het vermeldenswaard dat deze website de gebruiker in staat stelt om elke vertroebelingsservice zoals Dropbox, Microsoft OneDrive, Box of Google Drive te synchroniseren: een zeer nuttig systeem om op een zo eenvoudig mogelijke manier gelijktijdige conversies uit te voeren. Helaas wordt het grootste voordeel ook een limiet: CloudConvert staat het uploaden van bestanden niet toe, die daarom noodzakelijkerwijs van een cloud-server moeten worden gehaald. Dit is echter een goed betaald offer: in feite zijn er veel beeldformaten die CloudConvert aanbiedt, zowel in de input- als outputfase.

Het abonnement kost $ 8 per maand en garandeert nog steeds geen onbeperkt gebruik van het platform, dat u gratis kunt gebruiken, maar met sterkere beperkingen: u heeft met name de beschikking over maximaal 5 gelijktijdige conversies voor een totaal van 1 GB maximale pakketgrootte. Om tot slot te onderstrepen dat u geen toegang krijgt tot het platform als er te veel gebruikers zijn verbonden, en dat prioriteit wordt gegeven aan gebruikers die zich eerst op CloudConvert abonneren.

3. Fix Picture

De derde service heet Fix Picture en stelt ons in staat om snel en gemakkelijk het formaat van afbeeldingen te wijzigen, om te zetten en grafische effecten toe te passen op onze foto’s.

Deze online software ondersteunt ongeveer 400 beeldformaten, variërend van klassieke jpg, png, bitmap tot minder bekende en minder gebruikte formaten zoals dng, cr2 of raf en andere.

Nadat de afbeelding is gewijzigd, kan deze op de pc worden opgeslagen, ook in pdf-formaat. De site is in verschillende talen geschreven, ook beschikbaar in het Italiaans. Er zijn twee versies, een in Flash die iets aantrekkelijker blijkt te zijn, en een in Html die het meest geschikt is voor snelle wijzigingen. Foto’s mogen niet groter zijn dan 3 Mb.

Als je snel JPEG naar JPG moet converteren, gebruik dan de online converter op jpeg-jpg.com