Webmasterpoint
Computers / Internet / Web Design and Development

Beleggen op lange termijn

Beleggen kan je in verschillende bedrijven, verschillende grondstoffen, maar ook kan je op korte- en op lange termijn beleggen. Tussen het beleggen op korte- en op lange termijn kunnen nogal wat verschillen zitten. Dit artikel zal ingaan op het beleggen op lange termijn.

Als je belegt op lange termijn, dan koop je aandelen om ze meerdere jaren in bezit te houden. Het gaat er bij de lange termijn beleggen om dat een aandeel na een lange periode in waarde is gestegen en koersschommelingen op korte termijn zijn dan niet interessant. Het beleggen op lange termijn gaat meestal als volgt in zijn werkt. Een lange termijn belegger koopt meestal aandelen in bedrijven, maar voordat hij dat doet vind er eerst een uitgebreide analyse plaats over het bedrijf. Die analyse is van groot belang, omdat het bedrijf over een lange periode moet gaan groeien. Aandelen in een bedrijf kopen dat je niet kent is dan ook niet verstandig. Voordat die analyse bepaal je ook hoe lang je het aandeel minimaal wilt vasthouden en vraag jezelf af of na die tijd het aandeel in waarde zal zijn gestegen. Je kunt hiervoor allerlei vragen aan jezelf stellen, bijvoorbeeld: Is het bedrijf een sterk merk? Is het bedrijf financieel gezond? En ga zo maar verder. Als lange termijn belegger moet je je ook zeker niet laten leiden door emoties. Wanneer een aandeel daalt, moet je dat aandeel niet gelijk verkopen uit angst, koerswisselingen zijn namelijk erg normaal. Als lange termijn belegger profiteer je ook nog eens niet alleen als je de aandelen uiteindelijk met winst verkoopt. Een aantal bedrijven keren namelijk jaarlijks een deel van hun winst uit aan aandeelhouders.

Er zijn heel erg veel vermogensbeheerders waar je aandelen kunt kopen en beheren. Een grote kans dat dit ook bij je eigen bank kan. Heb je weinig verstand van beleggen? Dan kan je altijd een demo beleggen aanvragen, zodat je eerst kan leren beleggen zonder gebruik te maken van ‘echt’ geld.

http://leerbeleggen.com