Webmasterpoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Computer sneller maken

 

Een trage computer is helemaal niet fijn. Zeker wanneer u de computer gebruikt voor werk, maar ook zeker wanneer het een computer is voor persoonlijk gebruik. De computer start heel traag op en heeft moeite met de meest simpele applicaties. Dit probleem komt helaas veel voor en er zijn vaak een aantal simpele stappen die men kan doorlopen om te zorgen dat de computer weer sneller gaat lopen. Daarom bespreken wij hieronder een paar mogelijke redenen voor de traagheid van uw computer en oplossingen daarvoor.

 

Spyware en virussen

De eerste mogelijke reden dat uw computer langzaam is zijn spyware en virussen. Deze virussen nemen een deel van uw verwerkingsvermogen in beslag om hun eigen vieze trucs uit te halen. Dit kunt u voorkomen door een goed antivirus programma te installeren en dat programma af en toe de computer te laten scannen. Het programma vertelt u dan welke processen op uw computer virussen zijn en kan deze verwijderen. Dan is uw computer virusvrij en is de eerste reden voor uw trage computer weggenomen.

 

Weinig opslagruimte over

Een andere reden voor de traagheid van uw computer is dat de harde schijf vol of bijna vol zit. Veel mensen hebben allerlei programma’s op hun computer staan die ze niet gebruiken, of gigabytes aan films, foto’s of statistiek programma’s die men ooit nodig had voor de studie of een werkproject. U kunt deze programma’s allemaal langsgaan en handmatig verwijderen maar u kunt ook gebruik maken van programma’s die dat voor u doen.

 

Veranderen van de boot queue

Om de computer sneller te laten opstarten kunt u de ‘boot queue’ veranderen. Dit is de volgorde waarin windows alles voor u opstart. Vaak worden programma’s mee gestart die u eigenlijk niet direct nodig heeft en dit kost allemaal vermogen en dus snelheid. Verwijder uit de boot queue alles wat u niet nodig heeft. Denk aan een torrent programma dat automatisch laadt, of een spelprogramma.

 

Wanneer u deze stappen heeft uitgevoerd zal uw computer een stuk sneller lopen. Mocht u de computer alsnog te traag vinden dan kunt u of de computer vervangen of de computer langsbrengen bij een ervaren computer reparatie bedrijf.