Webmasterpoint
Computers / Internet / Web Design and Development

Het imago van cosmetische ingrepen

Het imago van de plastische chirurgie ofwel de cosmetische chirurgie is lang niet zo goed als die van andere specialismen binnen de medische wereld. Waar tegen artsen in het ziekenhuis wordt opgekeken lijkt dit verre van het geval voor plastische chirurgen die buiten het ziekenhuis opereren, bijvoorbeeld in hun eigen kliniek.

Het probleem met het imago van plastische chirurgen ontstaat al bij de kern, namelijk bij de werkzaamheden van een plastisch chirurg. De plastisch chirurg wordt vaak alleen geassocieerd met borstvergrotingen en dergelijke niet medisch noodzakelijke ingrepen die bedoeld zijn om een mooier uiterlijk te krijgen, maar een plastisch chirurg kan bijvoorbeeld ook in het ziekenhuis werken waar hij zorgt voor huidtransplantaties, het heropbouwen van verbrijzelde lichaamsdelen en andere aandoeningen van bijvoorbeeld ongelukken en kankers.

Toch is dit niet het enige wat plastische chirurgie een slechte reputatie geeft. Er zijn bijvoorbeeld ook genoeg misstanden geweest in het verleden die het extra lastig hebben gemaakt voor het imago. Zo zijn er meerdere verhalen over mislukte borstoperaties en giftige borstimplantaten en wordt er regelmatig gestunt met prijzen. Zo kunnen de ooglidcorrectie kosten soms extreem dalen om meer klanten te trekken, waardoor veel mensen twijfelen aan de kwaliteit van de ingreep.

Zelfs de sector zelf heeft in het verleden de noodklok geluid. Zo zou praktisch iedereen een spuit kunnen bedienen, waardoor de kwaliteit niet langer gewaarborgd is. Dit heeft ertoe geleid dat er wel het één en ander verandert is. Zo is het bijvoorbeeld niet meer toegestaan voor iedere arts om botox behandelingen uit te voeren en zijn ook de regels rondom cosmetische producten zoals implantaten en fillers aangepast om zo de risico’s te minimaliseren.

Ondertussen is plastische chirurgie snel populairder aan het worden en verdwijnt het taboe. Wellicht dat de cosmetische chirurgie in de toekomst verlost gaat worden van het onterecht slechte imago dat het momenteel heeft.

http://faceland.nl/