Webmasterpoint
Computers / Internet / Web Design and Development

Online magazines maken? Dat doe je zelf

Online of digitale magazines kunnen verschillende vormen hebben. Van PDF tot iPhone App, van website tot flash applicatie. Wil je aan de slag met digitale magazines dan moet je daar een keuze in maken.

Online magazines of andere online publicaties moeten makkelijk online te verspreiden zijn. Een PDF of webapp zijn op elk device te laden, maar een flash applicatie niet of mobiele App van nature niet. Voor een PDF moet je inzoomen op je smartphone. Ook erg onhandig dus. Het is goed om in overweging te nemen wat jouw doelgroep gebruikt.

Daarnaast moet je het makkelijk zelf kunnen maken. Een extern bureau inhuren kan voor mooiere resultaten zorgen maar is kostbaar. Het moet dus snel en gemakkelijk te maken en te onderhouden zijn.

Ook moet je multimedia kunnen gebruiken. De PDF valt hier meteen af, want daar kan je geen video’s in plaatsten. En video wordt tegenwoordig overal gebruikt omdat video zeer effectief is.

Gelukkig is er software die kan helpen. Bijvoorbeeld Magzmaker, een systeem om digitale publicaties zoals online magazines mee te maken. Magzmaker biedt een rijke tool waar je zelf makkelijk mee kunt ontwerpen. Met voorgemaakte sjablonen en andere handige functies kan je binnen no-time een prachtig online tijdschrift maken. Naast dit product zijn er nog veel handige hulpmiddelen te vinden op het net. Let wel op dat het aan de bovenstaande eisen voldoet.

Wil je meer weten over de voordelen van online magazines voor marketingdoeleinden? Bekijk dit artikel over online magazines voor bedrijven.

Een online magazine kan helpen met het behalen van jouw doelstellingen. Of het nu verkopen of informeren is. Een online magazine is veelvuldig te gebruiken, bijvoorbeeld voor content marketing.